En udkigshytte af træ

0

Anders Berensson Architects' Look Out Lodge indbyder ikke kun til at kigge udad med også opad.

I Stockholms skærgård har en lille træhytte fået en endnu mindre tilbygning. Med et fokus på enkelthed og funktion er tilbygningen, Look Out Lodge, lige nøjagtig stor nok til at rumme et soveareal og en lille kontorplads.

Foto: Anders Berensson Architects.

Anders Berensson Architects har med få, men fokuserede, midler skabt en interessant og hyggelig tilbygning, der passer ind i både det eksisterende byggeri og den omkringliggende natur.

Foto: Anders Berensson Architects.

En boks med ud-af-boksen-detaljer

For at holde sig inden for det lave budget, besluttede tegnestuen sig for at bygge tilbygningen op som en simpel boks, der blev bygget på stedet med lokale materialer og byggetekniker. Senere i byggeprocessen blev der tilføjet præfabrikerede arkitektoniske elementer.

Som navnet også antyder, blev der særligt gjort noget ud af vinduerne i tilbygningen. Med ønsket om at udfordre opfattelsen af et vindue som et fladt og færdiglavet stykke glas, fremstillede man to speciallavede vinduer, der skulle indgå som arkitektoniske elementer og skabe deres egne rum.

Foto: Anders Berensson Architects.

Med det ene vindue kan man fra kontorpladsen se ud over markerne. Vinduet lader nærmest til ikke at have en vindueskarm, og der skabes en umiddelbar sammensmeltning mellem rummet indenfor og naturen udenfor.

Foto: Anders Berensson Architects.

De lyse loftbrædder af gran fortsætter i udhænget på den anden side af vinduet som en forlængelse af rummet. Overgangen fra inde til ude sløres også af bordpladerne, der nærmest syner som én stor plade. Indenfor har man et skrivebord i birkekrydsfinér, mens man udenfor har et bord til blomster.

Foto: Anders Berensson Architects.

Det andet specialfremstillede vindue er et rundt ovenlysvindue, der er placeret i sovearealet. Vinduet er placeret for enden af en lille, tårn-lignende konstruktion, så man kun fokuserer på himlen, når man kigger op.

I dagtimerne kan man sidde i den noget utraditionelle karnap og læse i det fine lysindfald. Om natten kan man ligge i sengen og kigge på stjerner i mørket.

Foto: Anders Berensson Architects.

Hele tilbygningen er indvendigt beklædt med gran-brædder, der giver en hyggelig stemning i det lille rum. Udenpå har man fortsat den røde træfacade fra den eksisterende hytte, men med et lille twist.

På de lodrette brædder ved tårnet, har man fulgt den lokale tradition, hvorved man dekorerer facaden med udskæringer i træet. Det lille tårn er således udsmykket med dyr, padder, fugle, fisk og blomster fra skærgården.

Foto: Anders Berensson Architects.

Derudover har arkitekten også lavet birke-lamperne – et projekt, der måske kunne inspirere.

Foto: Anders Berensson Architects.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Inspiration

Bjerghytte som genfortolkning af traditionelt tømmerhus.

Litteratur

Træ i arkitektur og design.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×