Et blødt ophold i bjergene

0

Sammenlignet med andre byggematerialer er træ både blødt at se på og at røre ved – som for eksempel i denne smukke grotte skabt af gran og fyr.

Vi har tidligere skrevet om en mageløst flot sauna i Canada, som med sit indre bølgede, bløde cedertræs-look fik ”the jaw to drop to the floor”, som de siger over there.

Nu er vi faldet over en lignende blød og inviterende træstruktur – denne gang i et lille hytteudlejningskompleks i de græske bjerge. Der er tale om en totalombygning af en eksisterende ferielejlighed, og det er den græske tegnestue Tenon Architecture, der står bag.

Saunaen i Canada var designet med sofistikerede 3D-computermodelleringer. Den græske trægrotte, derimod, har aldrig set skyggen af moderne elektronik, men er fra først til sidst bygget med gode, gammeldags håndværker-skills.

Se video af processen med at fremstille trægrotten:

 

Gran og fyr

I alt er der gået 1.112 stykker grantræ til grottehytten, som er sat sammen til 55 større moduler. Hvert modul blev udskåret ved håndkraft på stedet af to håndværkere, inden de samlede strukturen.

Arkitekterne beskriver samlingsprocessen som et skulpturelt arbejde, og den græske trægrottes endelige form er da også helt unik og nærmest blød som resultat af de to håndværkeres håndelag og intuition.

Træet i køkkenet, på gulvet og til borde og stole er knastfrit fyr.

 

Kilder: Arch Daily og Tenon Architecture

Fotos: Spyros Hound Photography

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×