Fantasifuldt forslag i krydslamineret træ

1

Det er på tide, at Toronto får et træhøjhus, mener et hold arkitekter.

Af -

18 etager, 62 meters højde og 5.050 kvadratmeter er målene på et forslag til et træhøjhus i Toronto. Det er tegnestuen Penda og firmaet TMBER, der står bag konceptet.

Træbygningen er designet med udgangspunkt i moduler af krydslamineret træ (CLT), der gør det muligt først at samle modulerne på et værksted. Herefter transporteres de til byggepladsen, hvor monterings- og byggeprocessen kan ske hurtigere og med mindre spild end på konventionel vis.

“Vores byer er en samling af stål, beton og glas. Hvis man går gennem byen og pludselig ser et tårn lavet af træ og planter, vil det skabe en interessant kontrast” siger partner i Penda, Chris Precht.

“Varmen, træets naturlige udseende og planterne, der gror på dets facade, levendegør bygningen, og det kunne være en model for miljøvenlige byggerier og bæredygtige udvidelser af vores urbane landskab”.

Træ og træer

Foruden at være bygget af træ både ind- og udvendigt, vil beboerne også få fornøjelsen af store, terrasse-lignende altaner. Her vil der kunne dyrkes urtehave, sættes buskads og sågar også træer. Udover dets æstetiske egenskaber, vil beplantningen også hjælpe med at køle bygningen og skabe privat zoner for beboerne.

“Denne sammenhæng hjælper derudover med at udvikle et miljøvenligt højhus, der forsyner dets beboere med renere luft og nedbringer CO2-belastningen,” siger TMBERs direktør Mark Stein. “Den massive brug af træ vil sætte ambitiøse mål for bæredygtighed og vil være en katalysator for lignende byggerier i Canada”.

Det er dog tvivlsomt, om bygningen bliver bygget lige foreløbigt, da der i Ontario er et højdemaksimum på seks etager for træbygninger. Træhøjhusbyggeri er ellers ikke usædvanligt for Canada, der blandt andet er hjem til et af verdens højeste træhøjhuse, Brock Commons, der også er lavet i CLT.

Fakta

MODTAG GRATIS NYT OM TRÆ:

En kommentar

  1. Kurt siger:

    Jeg er ikke fan af den type beboelse. Det er fint at der bruges træ, men bare ikke på den måde. Det ligner et halvhjertet forsøg på at skabe noget andre ikke havde tænkt på eller havde kasseret før det nåede den virkelige verden.
    2-3 etager er mere den rigtige stil for mig. Når de bliver bredt ud over et større område kan man stadig plante træer på taget, så man udnytter pladsen maximalt.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Video

Canada synes også, at træ er genialt.

Ny rekord

Canadas højeste træhus.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×