Farvekridt i alle træets nuancer

0

Et japansk designstudio har udviklet en række farvekridt i et væld af træ-nuancer, lavet af forskellige træarter. Ifølge designerne skal farvekridtene understrege bevidstheden om Japans skove og brugen af træ.

Af -

Designstudiet Playfool, med base i Tokyo og London, har opfundet farvekridtene Forest Crayons, der er lavet udelukkende af resttræ fra japanske savværker.

”På grund af stadig billigere importomkostninger må Japan håndtere en overflod af træ, og selvom noget af det bruges til arkitektur eller møbler, er meget af det stadig efterladt ubeskåret,” fortæller Playfool til magasinet Dezeen.

For at lave farvekridtene bliver resttræet finslebet og blandet med med naturlig voks fra det japanske Hazenoki-træ.

Hylder træernes farver

Projektet fejrer den rigdom af farver, der findes i japansk træ. Designstudiet startede med at ville udvikle et nyt træprodukt, som ikke er set før, men opdagede så alle de farver, træer naturligt har.

Forskellige træarter giver forskellige farver. Fotograf: Lasse Kusk

”Efter at have opdaget den undervurderede skønhed ved træets naturlige nuancer, blev vi motiverede til at nå vores mål ved at omdanne træ til et tegneredskab” fortæller Playfool-grundlæggerne Daniel og Saki Coppen til Dezeen.

”På savværket blev vi forbløffede over det store spektrum af nuancer, skoven har at byde på, og vi forstod straks, hvordan træets farve er så meget mere end bare brun.”

Farvekridtene bliver lavet i mange forskellige nuancer, fra cedertræ og cypres til valnød og eg, der viser diversiteten af de naturlige farver, som pigmenten skaber i træ.

Farvelægger bevidstheden om Japans skove

To tredjedele af Japan er dækket af skov, og projektet med at udvikle Forest Crayons begyndte på en camp, der fokuserer på at finde på alternative anvendelser af japansk træ. Ved at finde på et produkt som dette, håber designstudiet at åbne folks øjne for, hvad træ også kan bruges til.

”Forest Crayons fungerer som et stærkt kommunikationsværktøj til at fremme bevidstheden om Japans skove. Ved at understrege dette uventede aspekt af træ håber vi, at projektet kan genoplive en passion for naturen og inspirere folk til at fortsætte med at vedligeholde og pleje skovene for fremtidige generationer,” fortæller designerne.

Kilde:  Dezeen

Fotos: Shot by Kusk

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×