Fastfood i plastikfri emballage

0

Genanvendeligt øko-pap fra Finland er særlig velegnet til fedtet fastfood.

Af -

En lækker, greasy burger eller en lun sandwich med rigelige mængder af dressing – det er guf og herligt nemt, når man er på farten. Fedt og fugt er dog sjældent den bedste kombination, hvis man gerne vil holde mad og fingre adskilt, og derfor er den type mad som regel pakket ind.

Men hvad hvis man gerne vil undgå plastik eller andre ikke-fornybare materialer i sine bestræbelser på at forhindre maden i at trænge igennem og ud i hænderne på den spisende?

Det har den finske træindustrivirksomhed Metsä Board nu en løsning på. Virksomheden har nemlig udviklet en ny udgave af deres øko-pap, så det nu indeholder en fedt- og fugtbarriere, men stadig er genanvendeligt.

”Kravet om nemt genanvendelige produkter er stigende. Fordi det er plastikfrit, kan pappet genbruges sammen med andet papir og pap i genbrugssystemer, siger Hélène Lehtinen, som er Customer Projects Director hos Metsä Board, til forest.fi og tilføjer, at over 80 procent af al papir og pap i Europa bliver genbrugt.

Kun til mad – ikke til varme drikke

Det plastikfrie øko-pap MetsäBoard Prime FBB EB paperboard blev oprindeligt udviklet sidste år, og den nye version er resultatet af bestræbelserne på at forbedre barriere-egenskaberne i pappet. Udover at være fri for plastik er produktet både let og stift. Det er lavet af friske fibre og kan derfor trygt bruges i direkte kontakt med mad. Det er også fri for optisk hvidt og fluorkemikalier, oplyser virksomheden.

Papboksen er lavet i Metsä Boards fabrik i Kyröskoski nær Tampere i det sydlige Finland og er særlig velegnet til mad. Den kan ikke bruges som kaffekop dog, fordi den ikke er varmeforseglet.

Kilde: Forest.fi

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×