Fem slags bark, du kan spise

2

...hvis du altså har lyst eller bare er meget, meget sulten!

Af

Skulle du fare vild i en skov uden mad, så er det en god idé at have denne guide med dig. I hvert fald hvis du bliver så sulten, at du får lyst til at spise træer og gerne vil vide så nogenlunde, hvad du skal gå efter.

Joe Foreager fra hjemmesiden Eat the Planet har været i skoven og samle og smage bark. Mere præcist er han gået efter den indre bark på fem forskellige træer for bagefter at rangere barken alt efter, hvor godt den smager, og hvor nem – eller måske nærmere behagelig – den er at spise.

Her finder du Joe Foreagers hitliste over (u)spiselig bark, og under teksten kan du se en video af ham, mens han finder, spiser og kommenterer på barken.

5. Østamerikans Hemlock(Tsuga canadensis)

Ifølge Joe Foreager er nålene fra dette træ lækre at lave te af, så han tog chancen og smagte på dens indre bark. Og det skulle han vist ikke have gjort. I hvert fald fortæller han, at det smagte bittert og aldeles rædselsfuldt.

4. Grantræ (Picea)
Grantræets indre bark beskriver Joe Foreager som tyk og blød med en stærk smag, som dog ikke er speciel appetitlig – men som man nok kunne vænne sig til, hvis det skulle være. Efter at have tygget grundigt på barken blev den opløst nok til at kunne spises.

3. Sukkerbirk (Betula lenta)

Sukkerbirken er kendt for sin “vintergrønne” duft og smag, fortælle Joe Foreager, men konsistensen af dens indre bark var tør og kornet og gav ham en fornemmelse af at spise savsmuld.

2. Fyrretræ (Pinus)

Joe Foresager synes, fyrrens indre bark smager stærkt – men dog nemmere at vænne sig til end gran, efter hans mening.

1. Elm (Ulmus)

Elm er ubetinget Joe Foresagers vinder, når det kommer til at spise indre bark! Det var oven i købet en behagelig overraskelse for ham selv, at smagen var god, faktisk lidt sød og uden bitterhed eller dårlig eftersmag.

Kilde: Eat the Planet

Modtag gratis nyt om træ:

2 kommentarer

  1. Sofie Glindvad siger:

    Når der står ‘Grantræ’ – hvilket refereres der så til?

  2. Havenissen siger:

    Jeg ved ikke hvilken sort der menes, men i princippet kan alle naturligt voksende grænner spises i Danmark – med undtagelse af Taks, som har giftige saft i ved, nåle og kerner.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.