Fernisering: Japansk inspiration i danske hænder

0

Blindes Arbejde og designer Lars Vejen inviterer til åbningen af udstillingen 'Design Collaborations by Lars Vejen / Japan - Denmark 150 years' hos A. Petersen Collection & Craft.

Af

På torsdag d. 7. december kl. 17 kan du komme med til fernisering, når udstillingen ‘Design Collaborations by Lars Vejen / Japan – Denmark 150 years’ åbner hos A. Petersen Collection & Craft på Kløvermarksvej 70, 2300 København S.

HAIRY er multifunktionel og kan bruges som halssmykke, armring og klædebørste. Foto: Design Collaborations by Lars Vejen.

Det er arkitekt og designer Lars Vejen, der står bag udstillingen i samarbejde med både danske og japanske kunsthåndværkere, håndværkere, værksteder og designvirksomheder. En af samarbejdspartnerne er Blindes Arbejde, som sammen med Lars Vejen har udviklet HAIRY. Det er et dekorativt og taktilt smykke, der samtidig fungerer som en klædebørste, man lige kan have ved hånden. HAIRY består af en ring af træ, der er delvist dekoreret med hestehårsbørster.

Designet tager udgangspunkt i traditionel børstebinding, og forener funktion og dekoration. ‘Børste-smykket’ er inspireret af de håndværksprodukter, som blinde og svagsynede blandt andet laver hos Blindes Arbejde. Derudover er det udformet ud fra hvad deres hænder kan gøre uden hjælp fra øjnene.

Om Blindes Arbejde

Blindes Arbejde blev stiftet i 1929 og er en håndværksvirksomhed, der fremstiller produkter til private husstande, til erhvervsvirksomhederne og kommunale arbejdspladser, som har behov for koste, børster, tekstiler og kurve af gode råvarer og med lang holdbarhed.

Deres mission er at skabe flere job- og beskæftigelsesmuligheder for blinde og svagsynede. Det gør de ved at øge opmærksomheden på ‘de kloge hænder’  og ‘nærværende kundeservice’ som stærke kompetencer og ressourcer.

Værdierne er Ansvarlig Rummelighed, Kvalitet og Service, Fleksibilitet og Udvikling.

Læs mere på blindesarbejde.dk.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træpanelet 6: Kan smykker, ure, briller og slips fremme træbyggeri?

Hvordan kan det være, at det er så svært at finde træsmykker?

Smukke smykker af træ

Træsmykker kan være spændende og elegante.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.