Tags: ,

Find brændet på nettet

0

Af - , ajourført

Hvis du fælder træet inden 1. april og kløver det inden 1. maj, kan det være tørt og klar til brug næste vinter – hvis det vel at mærke er nåletræ det drejer sig om.

Løvtræ skal normalt tørre to somre før det er klar til fyring.Sæsonen for sankning og kløvning af brænde er i fuld gang.

Der er tilmed masser af penge at spare ved at sanke sit eget brænde. Og så får man sund motion og en dejlig tur i skoven oven i købet.

Tyndingstræ klar til afhentning

Om vinteren ligger der ofte masser af brændeegnet tyndingstræ klar til afhentning ude i skovene.

Træet venter bare på at blive savet op og kørt hjem af sankere der har mod på at gøre arbejdet selv.

På Dansk Skovforenings hjemmeside finde en liste over skove der sælger brænde, herunder sankebrænde: Skove der sælger brænde.

Find brændet med et klik på musen

Også Naturstyrelsen tilbyder brænde til folk der er klar til frisk luft og en tur i skoven. Her tilbydes der som noget nyt, en brændeportal på Naturstyrelsens hjemmeside, hvor man med et par klik med musen kan sikre sig varme og hygge i vintermørket.

På webportalen kan brugeren søge efter brænde i en nærliggende skov og få stakkene sorteret efter træets tykkelse og efter, om det er løvtræ eller nåletræ. På portalen findes der billeder af alle typer brændestakke.

På brændeportalen kan man tilmed vælge at abonnere på nyheder om den lokale brændesituation. På den måde kan man blandt andet holde sig orienteret om, hvornår der kommer nyt brænde til salg i ens lokale område.

Se mere på Naturstyrelsens brænde butik.

God arbejdslyst.

Brænde

Brændekævler ved skovvej klar til afhentning af sanker (Foto: Simon Auken Beck)

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Læs mere om brænde:

Naturlig tørring af brænde

Der er ikke nogen årstid, der er bedre end andre, når der skal hugges brænde - men brænde tørrer altid bedst under tag.

Brænde af gran

Der er mange myter om granbrænde og mange af dem er usande. Niels Heding er forstkandidat og seniorforsker på Skov og Landskab med speciale i energitræ og han fyrer med gran. I denne artikel gør han op med mange af myterne om granbrænde.

Står man med 1 stykke bøgebrænde og 1 stykke granbrænde der er nøjagtig lige store og indeholder samme mængde vand– så får man mest for pengene i bøgen – fordi vægtfylden er større – der er altså flere kalorier i forhold til størrelse.

Men står man med 1 kg bøg og 1 kg gran så får man mest for pengene i granbrændet fordi brændværdien er højere i gran end i bøg. Pr. vægtenhed er der altså mere varme i gran.

Og står man med en rummeter bøg og en rummeter gran så er der mest træ i gran. Det skyldes, at granbrænde er rundt og mere regelmæssigt end bøgebrænde og derfor lettere at stable tæt.

Gran er også billigere og det er lettere at stable og det betyder at granet er op til 25 % mere værd end bøg.

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×