Flygtninge bygger i træ

0

I Tyskland har en gruppe arkitektstuderende stablet et projekt på benene, hvor de sammen med flygtninge i en flygtningelejr har bygget et smukt fællesrum af træ.

Af -

Omgivelserne i en flygtningelejr er sjældent særligt inspirerende. Sådan var det også i lejren i de tidligere amerikanske Spinelli-kaserner i Mannheim i Tyskland, indtil 18 studerende fra Arkitekturfakultetet ved TU Kaiserslautern fik en god idé: Sammen med beboerne ville de bygge et smukt fællesrum af høj kvalitet.

Flygtningene fik på den måde mulighed for aktivt at forme deres miljø og tilegne sig nye færdigheder, som stadig vil være nyttige, selvom der ikke er nogen garanti for permanent opholdstilladelse i Tyskland. Samtidig fik de fremtidige arkitekter mulighed for at bruge deres ekspertise på en ny måde.

Efter at have lagt de store linjer sammen med flygtningene indhentede de studerende de nødvendige tilladelser og planlagde byggerets udførelse.

Mens arbejdet stod på, spiste og boede de unge arkitekter sammen med flygtningene i Spinelli-kasernen. Det resulterede i en intens arbejdsatmosfære og meget positiv gruppedynamik.

Alle strukturelle elementer og overflader i det nye fælleshus er lavet af ubehandlet træ. Komponenterne blev præfabrikeret i en hangar på det tidligere militæranlæg og samlet på stedet på kun seks uger.

Ingen store maskiner

For at udnytte de mange hjælpende hænder bedst muligt og reducere byggeomkostningerne blev der ikke anvendt store maskiner.

I stedet stod der enkle og materialebesparende – men arbejdskrævende – konstruktioner på programmet. Væggene er lavet af enkle lameller på 3 x 5 cm, skruet sammen til et gitter med fem lodrette og diagonalt arrangerede lag.

Den dekorative struktur giver bygningen sit unikke arkitektoniske udtryk, som minder om orientalske ornamenter og måske endda kan give nogle af flygtningene en følelse af at føle sig lidt mere hjemme på et fremmed sted.

Kilde: Arch Daily

Fotos: Yannick Wegner

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×