Flygtninge planter træer

0

I verdens største flygtningelejr i Bangladesh får flygtninge 35 kr. om dagen for at plante træer. Træerne er med til at sænke temperaturen, mindske risiko for jordskred og forhindre sygdom.

Af

Tilbage i 2017 blev 3200 hektar træer i et beskyttet naturområde i Bangladesh ryddet på få uger for at give plads til verdens største flygtningelejr. Men skovrydningen fik store konsekvenser for området.

”Vi var ikke klar over, at der ville være alvorlige eftervirkninger af at rydde skov. Det var uudholdeligt at leve uden træer under åben himmel i et presenningsskur med solens glød om sommeren. Vi så folk dø i lejren på grund af jordskred i regntiden. Alle farer opstod på grund af skovrydning,” fortæller Mr. Nasir Ahmed, der er flytning, til FN’s kontor for Reduktion af Katastrofer, til Verdens Bedste Nyheder.

Genplantede træer forbedrer levevilkår

Det blev hurtigt klart, at træer er vitale for området, og siden 2018 har flygtninge med hjælp fra NGO’er genplantet 2600 hektar med lokale træarter.

Træerne er med til at sænke temperaturen i det overophedede område, stabilisere jorden i regntiden, så jordskred bliver forhindret og endda mindske risikoen for sygdomme i den ekstreme varme.

Genplantningen er en del af ”kontanter-for-arbejde”-programmet, der giver flygtninge 35 kr. om dagen for at plante og vedligeholde træerne.

”Der er stadig behov for at plante mange flere træer, men vi er på rette vej. Vores mål er at skade miljøet mindst muligt, og samtidig vil vi genopbygge, hvad der var før,” fortæller Rabea Khatun, ly- og bosættelsesprojektleder hos Dansk Flygtningehjælp, til Verdens Bedste Nyheder.

 

Kilde: Verdens Bedste Nyheder

Tags: ,

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.