Frankrig skal bygges af træ

0

Den franske regering bebuder, at offentlige bygninger fra 2022 skal bestå af mindst 50 procent træ eller andre biobaserede materialer.

Af

Fra 2022 skal alle offentlige bygninger laves af 50 procent træ eller andre naturlige materialer, siger Frankrigs boligminister Julien Denormandie, der for nylig præsenterede regeringens forslag til en ny bæredygtighedslov.

Hensigten er at nedbringe Frankrigs udslip af CO2, og ved at udskifte miljøtunge materialer med naturlige som fx træ eller hamp vil det nationale CO2-aftryk formindskes markant.

OL i træbyggeri

Når De Olympiske Lege afholdes i den franske hovedstad i 2024, vil mange af dysterne derfor foregå i træbygninger. Alle bygninger op til otte etager skal endda bygges 100 procent af træ, lyder meldingen fra ministeren.

Og når man kan skrue op for mere bæredygtigt træbyggeri til OL, så kan det også lade sig gøre i alle andre offentlige nybyggerier:

“Der er ingen grund til, at det, der er muligt i forbindelse med De Olympiske Lege, ikke også skulle være muligt i almindelige byggerier”, som Julien Denormandie har sagt til avisen Le Figaro.

Udmeldingen om den nye lov kommer i forlængelse af en række initiativer til at imødegå klimaforandringerne. Sidste år fremlagde Paris blandet andet planer om at blive grønnere ved at plante en urban skov rundt om arkitektoniske seværdigheder.

 

Kilde: Dezeen

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.