Fyrfadshygge uden fossilt affald

0

En svensk startup-virksomhed har udviklet et fyrfadslys, hvor den tynde aluminiumsbeholder er erstattet af biologisk nedbrydeligt materiale. Idemanden bag håber at rulle et større pilotprojekt ud i 2021.

Af -

De kolde, mørke måneder kalder nærmest på levende lys. Ikke mindst i december får vi brændt en ordentlig sjat lys af, og en stor del af dem er fyrfadslys. Det giver en del affald, fordi lysenes aluminiumsbeholder sjældent kan genbruges.

Men det bliver måske anderledes fremover – i hvert fald hvis det står til Axel Häger, der driver startfirmaet Jord Innovation i Östersund i Sverige. Han har udviklet en ny slags beholder lavet af fornybart materiale fra naturen. Det betyder, at lysene efter endt brug kan sorteres som madaffald eller endda lægges i hjemmekomposten. Tanken er, at uanset hvor produktet ender, vil det skade mindre end nutidens alternativer.

”Min fyrfadslys er designet til at gøre det nemt for kunden. Selvom lysresterne sorteres som “brændbart”, er det stadig bedre end aluminium. Og ender de i naturen, er der ikke noget problem, fordi de bliver nedbrudt. Miljøansvaret skifter fra forbruger til producent”, siger Axel Häger.

Pilotprojekt på vej

Efter mange gennemførte tests skal en gruppe brugere nu prøve fyrfadslysene af i praksis.

”De første lys testes dels hos større kunder og dels hos privatpersoner. Det er for at indsamle feedback, hvis noget skal ændres, inden produktionen starter”, forklarer Häger.

Planen er at gennemføre et større pilotprojekt i samarbejde med partnere og starte produktionen op i 2021, fortæller den unge entreprenør:

”Jeg leder efter flere virksomheder, der er interesserede i at styrke deres miljøprofil, og som ønsker at bidrage til, at vores produkt når markedet. Det kan være alt fra store detailhandlere til mindre virksomheder som hoteller eller restauranter, der ønsker at lette deres affaldshåndtering”.

Kilde: Bizmaker

Foto: Jord Innovation

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×