Genbrugstræ med plads til gæster

0

I Københavns Havn flyder en nybygget husbåd, der fungerer som hotel, og som er bygget af genbrugstræ og overskudsmaterialer.

Af

Hotelværelser med god udsigt og med miljøsamvittigheden i orden behøver ikke ligge ude på landet eller i et topmoderne byggeri. Det kan også ligge på vandet – og være bygget af genbrugstræ.

Sådan er det lige præcis med det splinternye Kaj Hotel, der ligger i Københavns Havn med direkte adgang til vandet og udsigt til Toldboden, og som er lidt af et blandingsprodukt. Ikke et traditionelt hotel, ikke rigtig Airbnb, heller ikke helt en privat husbåd.

Kaj Hotel består af ét enkelt værelse med dobbeltseng, et toilet med brus, tekøkken med køleskab og fryser, og så er det lavet af genbrugs- og overskudsmaterialer.

Indehaverparret Barbara von Haffner og Toke Larsen bor selv i en husbåd.  Det er en del af begges opdragelse og kultur at bruge genbrugsmaterialer, hvor det er muligt og giver mening, og de synes nærmest, det gør helt ondt at se gode ting bliver smidt ud.

Den dejlige duft at træ

De første gæster er allerede begyndt at overnatte på Kaj Hotel, og alle har kommenteret, hvor dejligt der dufter, fordi der er så meget træ i rummet.

Hele huset er da også bygget af træ – bærende træ i dæk, tag og vægge. Toke Larsen vurderer, at cirka 80 procent af huset er lavet af træ. Badeværelset har betongulv og fliser på væggene.

”Træ er det byggemateriale, der historisk set – bortset fra natursten som granit og lignende – er det mest holdbare der findes. Træet arbejder med den omgivende natur, og derfor egner det sig godt til bådebyggeri. Det kan tåle at vippe lidt og bevæge sig uden at gå i stykker. Det kan metal og beton også, men træ er også nemt at arbejde med. Hurtigt at bearbejde og nemt at bygge om og justere til i processen og senere, hvis man gerne vil bygge om”, siger Toke Larsen og tilføjer:

”Desuden giver træ et godt miljø og en stemning til rummet. Det gør rummet varmt og hyggeligt, at der er træ på gulv og vægge.”

Måske flere på vej

Kombinationen af den dejlige duft, den smukke udsigt og muligheden for at sejle en tur i jollen direkte fra døren er noget af det, der adskiller Kaj Hotel fra andre hoteller eller udlejningsboliger.

Parrets oplevelse er, at mange går og drømmer om at bo på vandet – og nu kan man altså prøve det af i en luksusudgave, hvor man ikke selv skal tænke på alt det kedelige og praktiske, men bare kan læne sig tilbage og nyde livet.

”Opholdet her er en oplevelse hele vejen rundt, hvor man bliver stimuleret på alle sanselige parametre. Man kan blive inde og nyde duften af træ eller sidde ude på balkonen og kigge ud over vandet. Man kan hoppe i vandet – og man har det hele for sig selv. Det er essensen af simple living”, understreger Toke Larsen, som da heller ikke er afvisende over for at skulle bygge flere genbrugs-hotel-husbåde-hybrider, hvis det lykkes at få fingrene i andre af de attraktive kajpladser rundt omkring i København og andre steder i verden.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.