Gransaft

0

Af - , ajourført

Lidt om gransaft

Om foråret skyder grantræerne nye knopper. Det er let at se, for alle grenene får små lysegrønne spidser yderst. Det er nye skud med nye nåle. Dem kan man bruge til at lave gransaft.

I virkeligheden er denne opskrift lidt misvisende. Man må nemlig ikke bare gå og plukke de små nye skud af grantræerne – de skal bruges smukke og hele til at sælge som juletræer. Derfor kan I kun få jeres granskud fra træer der skal fældes til noget andet – eller er blevet fældet. I må spørge jer for. Måske skal jeres nabo have fældet de to store rødgraner omme bag i haven. Så er det bare at komme af sted med plukkespanden – for nu skal I lave gransaft.

Hvad skal du bruge

  • ½ kg granknopper
  • 350 g sukker
  • 3 l kogende vand
  • saft fra 2 citroner

Tid

1-2 timer til at plukke granknopperne og koge dem til saft

Sådan gør du

Pluk de små grønne granknopper af rødgran – og saml dem i en spand til du har ½ kilo.

  • Skyl granknopperne i koldt vand.
  • Kom granknopperne i en gryde og hæld 3 liter kogende vand over.
  • Lad granknopperne koge i vandet i ca. 15 minutter.
  • Si knopperne fra saften.
  • Bring gransaften i kog i gryden.
  • Smag gransaften til med sukker og saften fra citronerne.
  • Saften kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet. Hvis du ikke kan nå at drikke det hele, så læg noget i fryseren.

Gransaften fortyndes med vand og drikkes som grønt saftevand

Mere skovmad

Du kan se flere opskrifter på bålmad i Skov Mad i Skov Biblioteket på Skoven i Skolens hjemmeside.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×