Gratis guide til naturoplevelser

0

Det er blevet endnu lettere at finde en god, lokal naturoplevelse. Naturguiden ”udinaturen.dk” er netop kommet i en opdateret udgave og lander smukt midt i myndighedernes anbefalinger om at holde afstand og helst være udenfor, når vi er i selskab med andre.

Af -

Naturguiden, som kan findes på hjemmesiden udinaturen.dk, er dog ikke sat i verden til ære for COVID-19-situationen. Den blev skabt tilbage i 2010 med det formål at øge tilgængeligheden for målrettet naturformidling og friluftsaktiviteter og gøre det nemt at finde frem til lokale naturoplevelser.

Hjemmesiden viser et danmarkskort, hvorpå der er strøet en masse ikoner ud. Ikonerne markerer, præcis hvor man kan finde naturlegepladser, vandreruter, overnatning, toiletter og så videre. For eksempel er der kortlagt mere end 600 shelters, 135 bålhytter og knap 2.000 vandreruter.

Guidens danmarkskort er blevet opdateret med flere detaljer og er designet til at være velfungerende på mobilen, så det er nemt at finde inspiration til oplevelser – også når man er på farten og langt væk fra sin computer derhjemme.

”Danmark udforsker” – hjælp forskerne

Ifølge en brugerundersøgelse lavet for Miljøministeriet vil ni ud af ti danskere gerne på forhånd have oplysninger om et naturområde, inden de tager derud, og Udinaturen.dk har da også allerede længe været populær. Sidste sommer var der godt 280.000 mennesker, der åbnede guiden.

Og når du alligevel er ude i det grønne, måske godt guidet af Udinaturen.dk, så kan du samtidig hjælpe Statens Naturhistoriske Museum med at indsamle viden om naturens rytmer.

Museet er lige begyndt på et såkaldt Citizen Science-projekt kaldet ”Danmark Udforsker” og har brug for input fra danskere til at afdække mere end 40 forskellige begivenheder – lige fra de første haletudser i søerne til årets første rimfrost.

Projektet skal gøre forskerne og alle os andre på klogere på sammenhængene mellem dyr, planter og menneskets adfærd.

Kilder: Miljøstyrelsen og Forskerzonen

Udinaturen.dk

  • Er udviklet af Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering med data fra stat og kommuner. Opdateringen er sket i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, GeoDanmark, Miljøstyrelsen, en række kommuner, Friluftsrådet og Kommunernes Landsforening.
  • De rå data i den Fælles Friluftsdatabase er åbne, så alle nemt kan lave apps, programmer og hjemmesider med dem – kun fantasi og behov sætter grænsen.
  • Det opdaterede udinaturen.dk har fået et mere visuelt og mobilvenligt design, mere fleksible muligheder for at vælge faciliteter til og fra på kortet, og giver nu også inspiration til konkrete ture og store naturoplevelser.

Kilde: Miljøstyrelsen

Danmark Udforsker

I Danmark Udforsker kan du hjælpe forskerne på Københavns Universitet med at blive klogere på årets gang i naturen – og din hjælp er afgørende.

Projektet undersøger, hvornår mere end 40 forskellige begivenheder i naturen sker først. Over hele landet. Hele året.

Danmark Udforsker er udviklet som en del af Vores Natur – et partnerskab mellem DR, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Danske Naturhistoriske Museer.

Kilde: Københavns Universitet

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×