Graviditetstest uden plastik

0

Listen over produkter fremstillet af træ bliver længere og længere. Nu kan man også teste sin vordende forælderstatus stort set uden brug af plastik, fortæller en australsk entreprenør til Træ.dk.

Af

Da australske Lara Solomon var i fertilitetsbehandling for at blive gravid, lagde hun mærke til, hvor mange graviditetstest der faktisk røg i processen – både hos hende selv og hos de andre kvinder, hun delte fællesskab med i forskellige Facebookgrupper.

”Der var kvinder, der postede billeder af helt op til 10 graviditetstests i løbet af en enkelt cyklus, og jeg blev forfærdet over mængden af plastik. Jeg forstår udmærket hvorfor, og jeg siger ikke, at kvinderne ikke burde tage de her test – når du virkelig gerne vil være gravid, så har du ikke lyst til at vente, du vil bare gerne vide om du er det! ” fortæller Lara Solomon til Træ.dk om baggrunden for sin opfindelse: En graviditetstest fremstillet af 99 procent papir.

Hoopsy for håb

Navnet på testen er Hoopsy.

Det kommer fra det hollandske ord ”hoop” (håb), samtidig med at ordet ”hoopsy” kan associeres med ”jump through hoops” (gå igennem noget udfordrende, red.), som kan relateres til det at prøve at blive gravid.

Og det er der mange rundt om i verden, der prøver på. Over 200.000 kilo plastik fra graviditetstest ender som affald hvert eneste år. Det vil Lara Salomon gerne ændre på, og bæredygtighed er for hende et vigtigt parameter:

”Der er behov for det! Jeg synes, ​​at alle burde overveje, hvad de køber og forsøge at træffe bæredygtige valg. Selvom de starter i det små med at tage deres egne indkøbstasker med i butikkerne. Verden kæmper virkelig med det affald, som vi har produceret igennem årene, og vi skal nu træffe valg, der gavner planetens fremtid. Der skal være mere information og flere muligheder for forbrugerne. For eksempel med produkter som Hoopsy, hvor det er nemt at skifte, uden at det koster mere eller går på kompromis med kvaliteten”, siger hun til Træ.dk.

Tæt på de 100 procent

Emballagen på Hoopsy’en er lavet af pap, og selve testen kommer i en lille lomme af blød plast – den eneste del, der endnu ikke er lavet af papir. Begge dele af emballagen kan genbruges.

Efter at testen er brugt, kan den klippes over, så den beskidte del kan komme i skraldespanden og den rene i genbrugsspanden med papir. Papiret stammer fra træ fra ansvarligt forvaltede skove, fortæller Lara Salomon, der håber med tiden at kunne videreudvikle produktet med sit designteam, så det kommer til at bestå af 100 procent papir.

Hoopsy blev godkendt af Storbritanniens ”Medicines and Healthcare products Regulatory Agency”, efter at testene viste det rigtige svar med 99 procent sikkerhed, allerede dagen efter at en persons menstruation skulle have været begyndt.

Produktet kan indtil videre købes online på Hoopsy’s hjemmeside, men Lara Salomon håber på at få produktet ud i butikker i Europa og Danmark i løbet af næste år.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.