Hollandsk hybrid – med masser af træ

1

The Dutch Mountains er navnet på et par høje tårne af træ, der snart bliver vakt til live i den hollandske by Eindhoven. Træ.dk har bedt designerne bag projektet om at dele lidt ud af deres træ-tanker.

Af -

Der er ikke mange bjerge at se i Holland, men så kan man da bare bygge nogle selv. Af træ. Og en smule beton.

De to materialer bliver hovedingredienserne i Studio Marco Vermeulens to sammenhængende skyskrabere ved navn The Dutch Mountains i den hollandske by Eindhoven.

Og det er ikke helt tilfældigt, at netop træ er valgt som primært materiale:

”Vi håber inderligt, at brugen af træ i byggeriet ikke er en fase, men er kommet for at blive. Træbyggeri er en del af løsningen på de miljøproblemer, som verden står overfor”, siger designstudiet til Træ.dk og peger på andre af deres træprojekter, Building in Wood og Biobase Camp.

En drink med 360 graders vue

The Dutch Mountains vil bestå af to rektangulære tårne på henholdsvis 100 og 130 meter, som er forbundet af et tag, og med sine 38 etager vil bygningen kunne ses fra hele byen.

Skyskraberne skal primært bygges af CLT fra bæredygtigt forvaltede skove, der ankommer til byggepladsen præfabrikeret og samles på stedet. Den offentligt tilgængelige indvendige lounge med tilhørende vinterhave udføres hundrede procent af træ, mens elevatorskakte og gulve i resten af byggeriet laves af beton.

Selvom træet ikke er synligt alle steder, giver det alligevel en særlig taktil kvalitet indenfor, mener Studio Marco Vermeulen.

Tagkonstruktionen er af lamineret træ og smelter nærmest sammen med den gitterlignende facade.

Illustration: Studio Marco Vermeulens

De højeste tårn skal bestå af boliger, mens det lidt lavere har plads til hotel og lejligheder til korte ophold. Fra toppen af bygningen kan man nyde et glas vin eller en fancy drink i baren med 360 graders udsyn over byen.

Og de to tårne er sandsynligvis ikke det sidste træprojekt, vi har set fra studiets hånd:

”Vi prøver at være innovative. Vi bruger træ, når vi synes, det er et godt valg til en bestemt situation, men vi søger også altid efter nye materialer og løsninger. I øjeblikket undersøger vi biobaserede materialer, men vi kommer nok til at flytte vores fokus til andre emner, efterhånden som de biobaserede får mere opmærksomhed,” lyder meldingen til Træ.dk.

Kilde: Studio Marco Vermeulen

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Allan Christensen siger:

    Hej Træ. Hvilken lim bruges til laminerede trækomponenter, f.eks. CLT og limtræs bjælker? Kræver limen særlige forhold, f.eks. varme? Kan man lime bærende træbjælker sammen på byggepladsen? Som man f.eks. tidligere sammentømrede spær på pladsen. Haengoda. Mvh.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×