I Australien kan du shoppe i et skovlandskab

0

Er du træt af traditionelle shoppingcentre? Så læg vejen forbi Sydney, hvor et indendørs marked giver en fornemmelse af at gå i et skovlandskab. Ifølge arkitekterne er tanken bag at gøre op med de polerede overflader og det kunstige lys, man normalt ser i shoppingcentre.

Af -

Det er en helt ny shoppeoplevelse at besøge East Village Urban Marketplace i Sydney. Den australske tegnestue Koichi Takada Architects har designet den indendørs markedsplads, der har strukturer og loft af træ, som forestiller træstammer og -kroner.

Den storbladede figne har givet arkitekterne inspiration til designet. Foto: Koichi Takada Architects

”Med bæredygtighed i hjertet af visionen for East Village lukker vi naturen ind gennem designet og udtrykker dets naturlige skønhed; gør det ægte i brugen af upolerede farver, teksturer og ærlige materialer samt gør det mere involverende for vores sanser og følelser,” skriver arkitekterne i en pressemeddelelse.

Koichi Takada Architects skriver til Træ.dk, at træet de har brugt er lokalt, FSC-godkendt og er samlet i hånden på stedet. Designet  af træelementernes former har taget inspiration fra den storbladede fignes smukke form.

Et vindue i loftet mellem træstrukturerne kaster naturligt lys over markedet og giver samtidig mulighed for at skimte den grønne taghave ovenpå bygningen.

 

Loftsvinduet giver naturligt lys fra tagterassen. Foto: Koichi Takada Architects

Udfordrer det gængse shoppingcenter

Det er med fuldt overlæg fra arkitekternes side, at den indendørs markedsplads står i stor kontrast til det traditionelle shoppingcenter. Det kunstige lys og de polerede overflader, man normalt ser, er skiftet ud med naturlige materialer for at gøre op med den normale oplevelse af et shoppingcenter.

”Vores indvendige designkoncept for East Village udfordrer den almindelige opfattelse af et kunstigt shoppingcenter ved at introducere mere rå elementer som træ og rustikt stål, som er meget naturligt og nede på jorden. Resultatet er en ny shoppingoplevelse under naturligt lys, som efterligner den rummelige oplevelse af skovenes naturlige landskab,” skriver Koichi Takada Architects i pressemeddelelsen.

Træet giver, udover æstetiske fordele, god akustik og god luftkvalitet i den bæredygtige bygning.

 

Læs også om en Netto, der giver en shoppeoplevelse i træ eller en Apple-butik bygget i træ.

 

 

Kilde og fotos: Koichi Takada Architects

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×