Imponerende træbro skal skabe interesse for kinesisk fiskerlandsby

0

En træbro i det sydlige Kina er bygget ud fra traditionelt kinesisk træhåndværk med et moderne twist. Ifølge arkitekterne bag skal broen tiltrække flere besøgende i det gamle fiskerområde.

Af

Gulou Waterfront Resort. Foto: LUO Studio

Boltet sammen af hundredevis af træstykker buer en imponerende bro sig over vandet ved den gamle fiskerby Gulou i Kina.

Det kinesiske arkitektfirma LUO Studio har designet den unikke trækonstruktion, som er placeret i hjertet af Gulous menneskeskabte vandlandskab, der engang udgjorde infrastrukturen til byens landbrug og fiskeri. I dag er vandlandskabet en del af økoturismeområdet Gulou Waterfront Resort.

Traditionelt, kinesisk træhåndværk

Broens 25 meter er bygget ud fra gamle traditioner for træhåndværk i det sydlige Kina, og LUO Studio skriver til Træ.dk, at omtrent 65 kubikmeter fyrretræ er blevet brugt til konstruktionen.

”Grundet de mange skove har det sydlige Kina tradition for at anvende træ til at bygge broer. Dette projekt er en træbro, som bliver en af mange i Gulou Waterfront Resort. For at differentiere den fra bykonstruktioner og samtidig genoplive områdets traditioner, har vi brugt naturlige træmaterialer til at bygge den buede bro,” skriver arkitekterne til Træ.dk.

Brede trapper af træ danner en smuk og indbydende indgang til broen, og flere udsigtsplatforme er placeret, så forbipasserende kan nyde synet af det smukke vandområde. Ved regn og blæst skærmer trækonstruktionen de passerende med indbyggede, skrå metalplader på hver side. Stålbolte er med til at give træbroen stabilitet og et moderne twist.

Der er plads til, at fiskerbåde kan sejle under, så broen og dens fodgængere ikke forstyrrer fiskermiljøet.

Genopliver interessen for det gamle fiskerområde

Ifølge grundlæggeren af LUO Studio, Luo Yujie, skal træbroen indbyde til større interesse for området, der lider under et forsvindende fiskermiljø. Trækonstruktionen er en af mange broer, der er planlagt for at gøre Gulou Waterfront Resort lettere tilgængelig for fodgængere.

”Vi er opmærksomme på bæredygtigt byggeri og går ind for at bruge minimumsmaterialer for at skabe et mere ”universelt” rum. Vi insisterer på at anvende naturlige materialer til byggeri og stræber efter at finde kreative løsninger på sociale problemer,” skriver LUO Studio til Træ.dk.

 

 

Kilde: Dezeen

Fotos: LUO Studio

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×