Indisk café er lavet af pap

0

Et indisk arkitektfirma har bygget en café i Mumbai udelukkende af pap. Cafeen skal vise paps alsidighed som fornybart materiale.

Af -

Tags: ,

En café lavet nærmest udelukkende af pap? Det lyder som klimaoptimistisk science fiction, men cafeen eksisterer skam og kan besøges i storbyen Mumbai i den indiske delstat Maharashtra.

Cafeen er designet af arkitektfirmaet Nudes, som ville vise, hvor slidstærkt og bionedbrydeligt et materiale som pap faktisk er. Og stort set alting i cafeen er da også lavet af pap: Vægge, stole, borde og endda lampeskærmene er konstrueret ud af materialet. Møblernes buede former er dannet af flere lag pap, udskåret præcist til at danne den ønskede form.

Bænke udskåret fra vægpanelerne strækker sig ud i rummet, og borde og højstole til børnene er lavet af papelementer sat ind i hinanden.

Dialog om design og bæredygtighed

Nudes med grundlæggeren Nuru Karin i spidsen valgte at bygge med pap som materiale på grund af dets genanvendelige og bionedbrydelige egenskaber. Derudover er pap et isolerende materiale, som absorberer lyden godt i det støjende cafemiljø.

”At bygge med pap betød en konstant udforskning og undersøgelse af materialets ydeevne. For eksempel er bordpladerne imprægneret med voksbehandling for at undgå vandabsorbering og for at lette vedligeholdelsen”, siger Nudes i en pressemeddelelse. Firmaet har visioner på cafeens vegne:

”Vi håber, at cafeen udvikler sig til at blive et levende rum for dialog og samtale om design, materialer og teknologier til beskyttelse af jordens ressourcer frem mod en bæredygtig fremtid”.

Nudes pap

 

 

 

 

Fotos: Nudes

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×