Inspirerende kæmpereol vinder Danish Wood Award 2021

0

Mediateket, en flere etager høj trækonstruktion på arkitektskolen i Aarhus, skal med dens unikke design inspirere de arkitektstuderende i deres egne projekter og indbyde til fordybelse i de mange opholdsrum

Af -

Danmarks ældste arkitekturpris, Danish Wood Award, går i år til Mediateket – en trækonstruktion, der er en del af arkitektskolen i Aarhus. Træmøblet huser studiepladser og skolens bibliotek, og er tegnet af det danske arkitektfirma Praksis Arkitekter, som modtager prisen på 100.000 kr.

Foto: Torben Nielsen

Mediateket er designet som en reol i kæmpeformat, med et areal på 520 m2.

1600 hyldemeter er fordelt over fire etager, og i alt 5,5 km søjler, bjælker og balustre af krydsfiner er brugt til projektet.

Kæmpereolen er inspireret af et enkelt design, som til gengæld skaber en rigdom af dybde og rum – omgivelser, der skal inspirere de studerende i deres egne projekter.

De små, intime rum til fordybelse skaber kontrast til rum med højt til loftet, på samme måde som det varme, organiske træ skaber kontrast til de præcist udskårne linjer, der taler ind i resten af arkitektskolens kvaliteter.

Mediateket er centralt placeret og samler arkitektskolen som en arkitekturmodel i fuld skala – til inspiration for kommende og nuværende arkitekter.

Praksis Arkitekter står bag flere vellykkede, arkitektoniske værker i træ, og denne vilje til at arbejde med træ bruger priskomiteen også som argument for, at de løber med dette års pris.


Kilde: Praksis Arkitekter og Træinformation

Om Danish Wood Award

Danish Wood Award er landets ældste arkitekturpris og er oprettet af Træinformation i 1958. Hæderen går til en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ. Prisen er blevet uddelt hvert andet år, men er på grund af COVID-19 blevet udskudt til 2021.Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch, ark. MAA og direktør i Træinformation, Anna Maria Indrio, ark. MAA og partner i Norrøn, Nicolai Richter-Friis, ark. MAA og partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Søren Rasmussen, ark. MAA og indehaver af ONV Arkitekter, Anders Brix, ark. MAA samt Søren Nielsen, ark. MAA og partner hos Vandkunsten. Prisen er på 100.000 kr. og er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og DI Træsektionen. Læs mere på traeprisen.dk

 

Kilde: Træinformation

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×