Isolering med papir godt alternativ

0

Af -

Tags:

By og Byg har netop afsluttet en række observationer af projektering og opførelse af et byggeri med alternative isoleringsmaterialer. Konklusionen er at organiske isoleringsmaterialer udgør et brugbart alternativ til traditionelle isoleringsmaterialer, men de skal bruges med omtanke.

Observationerne viser at selvom materialerne kan anvendes i stedet for traditionelle isoleringsmaterialer, så skal både planlæggere og håndværkere være særligt omhyggelige når de arbejder med alternativ isolering. Det skyldes at alternativ isolering, hvad enten der er tale om papir, halm, hør, fåreuld eller perlite, har andre fysiske egenskaber end mineraluld.

Viden nødvendig for korrekt behandling

Hvis planlæggere og håndværkere ikke har kendskab til hvordan materialerne bruges kan der opstå problemer. Seniorforsker Torben Valdbjørn Rasmussen fra By og Byg efterlyser bedre formidling af viden om materialerne og deres anvendelse, fordi materialerne ikke umiddelbart kan anvendes som traditionelle materialer.

Ingen fugtproblemer

Alternativ isolering består af organisk materiale og har derfor andre fugtegenskaber end traditionelle isoleringsmaterialer.

Det har tidligere givet overvejelser om der kan ophobes fugt i isoleringen. By og Byg har derfor målt fugt inde i den alternative isolering og alle målinger har vist acceptable fugtniveauer.

“På baggrund af disse målinger og tidligere forskningsresultater vurderer vi at organiske isoleringsmaterialer udgør et brugbart alternativ til traditionelle isoleringsmaterialer”, siger Torben Valdbjørn Rasmussen.

Man kan læse mere om projektet i rapporterne ‘Praktiske erfaringer med alternative isoleringsmaterialer’ og ‘Målinger på alternative isoleringsmaterialer’. Rapporterne kan bestilles hos Byggecentrum Boghandel eller downloades på www.by-og-byg.dk.

Yderligere oplysninger

Fås hos seniorforsker Torben Valdbjørn Rasmussen, Tlf. 4574 2272

Kilde: Byogbyg.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×