Jorden rundt i 80 træer

0

Forfatter Jonathan Drori tager os med jorden rundt og beskriver 80 forskellige træer fra hele verden i nyoversat bog.

Af

Som en anden Phileas Fogg fra Jules Vernes berømte bog “Jorden rundt i 80 dage” rejser den britiske forfatter, WWF-ambassadør og BBC-producer Jonathan Drori jorden rundt.

I modsætning til Fogg har Drori dog ingen presserende deadline eller væddemål, han skal vinde, så han giver sig god tid til at beskrive og fortælle om nogle af de træer, han møder på sin vej, og om deres samspil med den omgivende natur, dyr og mennesker.

Her fortælles blandt andet om den italienske rødel, der bogstaveligt talt bærer byen Venedig, om kolatræet i Ghana, hvis nødder er en central ingrediens i Coca-Cola, om hvid morbær i Kina, hvis blade er føde for silkesommerfuglens larver, og som derfor spillede en afgørende rolle i Silkevejens opståen, og om det amerikanske rødtræ, der ofte opnår en højde på over 100 meter.

“For mig er de bedste historier om træer dem, hvor en lille bid af videnskaben har overraskende konsekvenser for os mennesker. De 80 historier i denne bog er udvalgt, fordi de er interessante og forskelligartede”, skriver Jonathan Drori i introduktionen til den rigt illustrerede bog.

Bogen er tidligere udkommet på engelsk, men findes nu i en dansk oversættelse og kan købes i boghandler.

Forfatter Jonathan Drori
Foto: Laurence King Publishing

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.