Julekalender 2019

0

Så har december endnu engang ramt os, og det er tid til julehygge, julelys, julemad, juletræ - og julegaver! Hvorfor ikke lade 2019 være året, hvor samtlige gaver er af træ? Træ taler til alle vores sanser, og så er det tilmed klimavenligt, fordi CO2 bliver lagret i både skoven og i træprodukter. Og så er træ samtidig et fantastisk alternativ til plastik, olie, kul, beton og andre klimatunge materialer.
Følg med i årets julekalender, hvor Træ.dk kommer med 24 ideer til julegaver, som alle involverer træ i en eller anden grad.

Af

1. december

En cykel lavet af træ

Der er stadig laaaang tid til jul! Så har du hænderne skruet rigtigt på, og har du mod på det – så kan du i princippet godt nå at bygge en træcykel og pakke den pænt ind inden juleaften.

Du kan selvfølgelig også snuppe den lidt nemmere udvej og købe en færdig en af slagsen.

Læs mere og se video om at lave en træcykel

Læs mere om færdige træcykler

2. december

En t-shirt lavet af bæredygtigt producerede eukalyptus-, birke- og nåletræer – var det noget til årets ønskeseddel?  T-shirten kan smides direkte på komposten og bliver nedbrudt til frugtbar jord på bare 12 uger.

Læs mere

3. december

Det er mørkt, og det er koldt, og der er stadig laaaang tid til foråret. Mon ikke der står “ferie til de varme lande” på en del ønskesedler rundt omkring?

Hvis det lige er heftigt nok for decemberøkonomien at investere i sådan én lige nu, så kan du i hvert fald komme fornemmelsen af sol og varme lidt nærmere ved hjælp af et par solbriller. Lavet af træ, naturligvis!

Læs mere

4. december

Blev du færdig med cyklen fra den 1. december?

Så kan du jo passende kaste dig over næste gør det selv-projekt: En evighedskalender i det evigt fantastiske materiale, træ!

Se her hvordan du gør

5. december

Et par gode vandrestøvler skal måske tilføjes til årets ønskeseddel? En tur i skoven modvirker vinterdepression og reducerer risikoen for diabetes, hjertesygdomme, stress og for højt blodtryk. Der sker så meget godt i os både fysisk og mentalt, når vi er i skoven, så det er bare at komme af sted!

Læs mere om hvorfor træ er sundt

6. december

Et hjemmelavet skakbræt af træ! Hvem ville ikke blive glad for sådan et?

Hos Træ.dk har vi samlet nogle videoer, der viser dig, præcis hvordan du skal gribe dén opgave an. Sæt i gang!

Se mere 

7. december

Selvom sommeren måske føles langt væk, så er der faktisk kun et halvt års tid, til vi igen kan slænge os i havemøblerne og nyde solen og varmen.

Hvad med at bygge din egen pallesofa og give den til dig selv eller en, du godt kan li’, i julegave?

Se hvordan her

8. december

Er du typen, der elsker bæredygtighed, sneakers og at have træ på fødderne?

Så skal du måske have denne her “Plant Shoe” tilføjet til ønskesedlen.

Læs mere

9. december

Står der skiferie på programmet i  nærmeste fremtid? Så kan du lige nå at snitte sådan et par ski på ægte norsk manér i tid til juleaften – det vil da være en herlig julegave!

Se mere her

10. december

Bløde pakker under træet – jubii! Lækkert for modtageren, men knapt så lækkert for klimaet…

Hvordan kan vi producere tøj, som ikke forurener vores planet, forbruger store mængder af vand og skader helbredet for dem, der laver det? Svaret finder vi i skoven!

Læs mere

 

11. december

Er der gået lidt for meget for stål-og-krom i den hjemme hos dig? Så skulle du måske overveje at ønske dig et interaktivt stykke træ, som er forbundet med alle husets elektroniske dimser.

Læs mere

12. december

Nogle laver bordskånere eller spækbrætter af træ – andre bygger biler!

Har du ikke lige tiden til at nå det inden jul, kan du i stedet finde det store dankort frem og se, om du kan købe dig fra det – eller du kan nøjes med at savle over skønhederne her:

Læs mere

13. december

Står der hår-pynte-tingeltangel på en af de ønskesedler, du navigerer ud fra? Så kan du jo lige så godt lave det selv – af træ, selvfølgelig.

Se Træ.dk’s bud på, hvilke træarter der egner sig bedst til at lave hårpynt.

14. december

Vidste du, at der forskes i træ-baserede alternativer til plastik i et forsøg på at komme problemet med mikroplast til livs?

Se fx de her slikposer, der er lavet af forskellige typer cellulosefilm.

Se mere

15. december

En mini-taske lavet af freaking æbleskræller! Hvem havde set dén komme?

Læs mere

16. december

Når nytåret skal skåles ind, kan det faktisk ske i bobler brygget af birkesaft.

En svensk ingeniør fandt for nogle år siden en 200 år gammel opskrift på ’birkechampagne’ i et gammel arkiv, og måske vil sådan en flaske træbaserede bobler gøre sig godt som julegave?

Læs mere

 

17. december

Træ i køkkenet er verdens bedste (julegave-)idé! Træ er nemlig mindst lige så hygiejnisk som andre materialer.

Træ har nemlig anti-bakterielle egenskaber – ja, faktisk har træ vist sig at kunne bekæmpe selv slemme bakterier som MRSA og VRE!

Læs mere

18. december

Kork kan bruges til andet end vinpropper! Materialet er naturligt, bionedbrydeligt og genanvendeligt – og oplagt at lave møbler af. Måske en julegaveidé lige der?

Læs mere

19. december

Er der noget mere hyggeligt end at sidde højt i træets grønne top og lytte til vindens susen og bladenes raslen? Har du ikke lige en trætophytte derhjemme, så kan du glæde dig over, at der findes andre, der har bygget træhytter højt, højt oppe i træerne, som du mod klingende mønt kan få lov at overnatte i.

Læs mere

 

20. december

Hvorfor købe plastikdimser og elektronisk tingeltangel til ungerne, når du selv kan lave lækkert legetøj af træ i stedet for?

Se her, hvordan du laver en båd, en bil og en larve

21. december

Børn, der får lov at klatre i træer, vokser socialt, følelsesmæssigt, fysisk, kognitivt, kreativt og har en større udholdenhed, viser en amerikansk undersøgelse.

Måske skulle man overveje et godt klatretræ ude i haven i julegave til poderne?

Læs mere

22. december

Smykker behøver ikke være lavet af guld og diamanter. Der findes også masser af smukke træsmykker til ønskesedlen.

Læs mere

23. december

Nord for polarcirklen i bjergene rundt om Hammerfest, som er kendt for at være verdens nordligste by, ligger en fantastisk hytte af træ beregnet til ‘hikers’ på tur i det kolde, smukke Nordnorge. Julegaveidé?

Læs mere

24. december

Den bedste julegave, du kan give klimaet: Plant og brug mere træ.

Træ og træprodukter fjerner CO2 fra atmosfæren og lagrer det, indtil træet rådner eller bliver brændt. Og når du vælger træ i stedet for fx plastik, beton eller stål, sparer du atmosfæren for endnu mere CO2.

Glædelig jul til alle fra os hos Træ.dk!

Læs mere

Læs mere:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.