Julekalender 2021

0

Klimadagsordenen er vigtigere end nogensinde, og Træ.dk vil her i december sætte fokus på den vigtige rolle, som træ og skov spiller i den forbindelse. Følg med i årets julekalender!

Af

1. december

Træer opsuger CO2 fra atmosfæren. Men er unge eller gamle træer de bedste CO2-støvsugere? 

Få svaret her

2. december

Hvor meget forurener et juletræ egentlig? Så lidt, at der nærmest ikke er nogen grund til at tale om det, lyder det fra forsker. 

Læs mere

3. december

Tæller man både skoven og dens produkter med, er den svenske skovindustris positive klimaeffekt næsten lige så stor som hele Sveriges samlede udledning af CO2.

Læs mere

4. december

Træer opsuger CO2 fra atmosfæren, og derfor er det en god ide at plante mere træ. Men fra en klimamæssig betragtning er det ikke nok at plante træer – vi skal også bruge dem.

Læs mere

5. december

Klimaet er under forandring. Hvordan påvirker det de danske skove og træer?

Læs mere

6. december

Fotosyntesen – skovens hjælp til klimaet!

Læs mere

7. december

Hvad er kulstofkredsløbet – og hvad betyder det for klimaet?

Læs mere

8. december

Det hjælper klimaet på mange forskellige måder at bruge træ.

Læs mere

9. december

At gennemsigtigt træ findes og kan bruges til vinduer er i sig selv ganske overraskende. Endnu vildere er det, at det gennemsigtige træ nu kan regulere den varme, der passerer igennem vinduet, og dermed kan kontrollere husets temperatur.

Læs mere

10. december

Forskning viser, at forskellige træarter tilpasser sig klimaforandringerne på forskellig vis. Det har betydning for, hvilke træer man bør vælge at genplante regnskoven med. 

Læs mere

11. december

Byggebranchen er ansvarlig for cirka 40 % af verdens energiforbrug. At bygge med træ er meget mere klimavenligt – og en vigtig del af løsningen. 

Læs mere

12. december

 Træ er lavet af sol, luft, jord og vand. Det er en fornyelig ressource, der hverken giver affald eller forurening. Træ kan genbruges og sparer energi. Træ er hvad et fossilfrit samfund skal bygges af. 

Læs mere

 

13. december

Elsker du træ så meget, at du helst vil være omringet af det hele tiden? Uanset hvad du laver – og uanset hvor privat det er? Så er der håb forude! 

Læs mere

14. december

Et forskerhold er i gang med at udvikle en træbaseret skum, der kan erstatte eksempelvis flamingo og bobleplast i emballage. Og så kan det ovenikøbet spises! 

Læs mere

15. december

En ændring til brug af mere træ i byggeriet kan reducere den europæiske byggesektors miljøpåvirkning markant, viser en finsk undersøgelse. 

Læs mere

16. december

Vindmøller af træ er meget mere klimavenlige end traditionelle møller – og svenskerne har taget et stort skridt henimod et fossilfrit vindmølleeventyr. 

Læs mere

17. december

Et forskningsprojekt undersøger muligheden for at male træbygninger med en gennemsigtig farve, der kan løfte brandsikkerheden til højeste niveau. 

Læs mere

18. december

Amerikanske forskere konkluderer, at træpaller er bedre for miljøet end plastpaller set i et helt livscyklusperspektiv. 

Læs mere

19. december

Et svensk firma har udviklet reglar til byggeriet af papirmasse. Målet er, at den nye, klimavenlige opfindelse skal erstatte stålreglar i byggeriet. 

Læs mere

20. december

Et lille firma i Canada har stor succes med deres ”Mini”-pung lavet af æbleskræller. 

Læs mere

21. december

Træ og edderkoppespind er blandt ingredienserne i et superstærkt materiale, som måske en dag vil kunne erstatte både plastik og tekstiler. 

Læs mere

22. december

Skovbrug og brugen af træprodukter spiller en vigtig rolle i kampen mod globale klimaforandringer – og bæredygtig skovdrift er selve fundamentet.  

Læs mere

23. december

Nyt og gammelt mødes, når skovens træer i samarbejde med en 3D-printer giver hospitalerne et alternativ til engangsforbindinger til pleje og beskyttelse af patienternes sår. 

Læs mere

24. december

Giv klimaet en god julegave – brug mere træ (året rundt). Glædelig jul! 

Læs mere

Læs mere:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.