Tags: ,

Juletræ nr. 100 på Københavns Rådhusplads

0

I år er det træ nr. 100 der pryder Københavns Rådhusplads. Traditionen begyndte i 1914.

Af - , ajourført

Det er en lang tradition for at Københavns Rådhusplads prydes af et stort juletræ til jul. Traditionen er faktisk så gammel, at det i år er træ nr. 100 der står på pladsen. Jubilæet blev markeret den første søndag i advent.

Traditionen med et juletræ på Rådhuspladsen begyndte allerede i 1914. Så faktisk er det 101 år siden at traditionen blev startet. Men under 2. Verdenskrig var der et enkelt år uden træ på pladsen, så derfor passer antallet alligevel.

Juletræ

Juletræ nr. 100 på Københavns Rådhusplads kommer fra Gribskov i Nordsjælland. Efter fældning, af overborgmester Frank Jensen, blev træet nænsomt løftet over på den ventende lastbil, der skulle fragte træet til hovedstaden Foto: Naturstyrelsen

 

Træ fra Gribskov

Træet kommer fra Gribskov i Nordsjælland, som også tidligere har leveret juletræer til København.

For at fejre jubilæet var det Overborgmester Frank Jensen, i egen høje person, der kom til Gribskov for af fælde københavnernes juletræ. I videoen ovenfor kan du se hvordan det gik for sig.

Den store rødgran blev fragtet til hovedstaden i løbet af natten, så det ikke forstyrrede trafikken.  Nu står træet pyntet på pladsen med 100 julehjerter fra Børnenes Kontor og et væld af lavenergipærer, der lyser pladsen op i mørket.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Juletræ:

Crashtest: Juletræ på biltaget

Når juletræet skal bringes hjem med bil er det vigtigt at spænde træet ordentligt fast. Ellers kan juletræet hurtigt blive til et dødbringende projektil.

Undgå brand i juletræet

Kombinationen af levende lys og et tørt juletræ er som at pynte op med en brandbombe. Se en video der forskrækker og se hvordan du med få, enkle råd får en sikker jul.

Hvorfor har vi egentlig juletræer?

Man kan finde mange vidnesbyrd om hvornår og hvordan træet gjorde sit indtog i juleskikken. Hvem har fået ideen til at tage et træ ind i stuen og pynte det med diverse sager? Og hvornår begyndte vi at danse om træet herhjemme? Læs en bid af historien her.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×