Kæledyr forkæles med træ

0

Der er ikke grænser for, hvad træ kan bruges til, og materialet har nu også indtaget kæledyrenes verden. To forskellige arkitekter har udviklet hvert deres svar på hundekurve til de firbenede venner.

Af -

Hunde kan bruge træ til andet end at tisse opad og løbe efter pinde. På den seneste udgave af hunde-festivalen Goodwoof i West Sussex blev nye arkitektfortolkninger af hundekurve præsenteret, heraf to lavet af træ.

Bonehenge

Skitse af Bonehenge design med Illys adfærd indtænkt

Den første er fra Birds Portchmouth Russum Architects, som har kaldt deres hundekurv af træ for Bonehenge med inspiration fra det berømte Stonehenge.

Hundekurven er ergonomisk designet efter en af arkitekternes hunde – Cockerspanielen Illy. Før Illy lægger sig for at hvile, vil hun typisk gå et par omgange om sig selv. Det er et nedarvet instinkt for at jage eventuelle slanger ned, men også for at skabe en behagelig liggeplads. Denne adfærd har arkitekterne fokuseret på ved at give hundekurven en oval form.

Hundekurven er omkranset af træelementer udskåret, så de ligner kødben.

En kant løber langs ​​kurvens tag, så regnvandet ledes mod en tud, hvis kurven skal placeres udenfor. I tagets midte er placeret et ovenlysvindue, som både afspejler hundekurvens design, men også gør Illy i stand til at følge med i det, der sker over hende.

Hundekurven er lavet af Accoya, som er modificeret fyrretræ, hvor træet gøres mindre sårbart over for råd ved en kemisk modificering.

”Træ har en naturlig varm kvalitet og kan let formes til den attraktive elliptiske form og strukturelle “knogle”-elementer i hænderne på en dygtig håndværker” fortæller Michael Russum, direktør hos Birds Portchmouth Russum Architects til træ.dk om valget af træ som materiale.

Bonehenge vandt Barkitecture konkurrencen i 2022.

Foto: Kevin Poon

Dome-Home

Foto: Aaron Hargreaves, Fosters + Partners

Det andet projekt var hundekurven Dome-Home, skabt af arkitektgruppen Foster + Partners.

Hundekurven er geometrisk udformet i et geodætisk design. Den er polstret indvendigt på en måde, som afspejler skallens geometri, og interiøret er endda aftageligt. Arkitekterne refererer selv til designet som ‘skålformet med en rektangulær åbning i fronten’.

“Arkitektur i miniature” siger arkitekt Norman Foster selv om hundekurven.

Valget af træsort faldt i dette tilfælde på kirsebær, som ofte vælges i møbelarkitektur på grund af veddets flotte farve. Hundekurven blev fremstillet af den engelske møbelproducent Benchmark, som blandt andet blev valgt på deres gode håndværk, når det kommer til at arbejde med træ.

Den næste Goodwoof Festival vil blive holdt lørdag og søndag den 20. og 21. maj 2023.

Foto: Aaron Hargreaves, Fosters + Partners

 

Kilde: Dezeen og Dezeen

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×