Kæmpehund af træer

0

Kæmpehund på 100 gange 100 meter vokser op i cypres træer i en græslysning i skoven.

Af -

Kæmpehund vokser op i Støvring

Et udsædvanligt syn er på vej på satellitbilleder eller flyfotos fra Støvring, for en kæmpe hund på 100 gange 100 meter vokser nu op i cypres træer i en græslysning i skoven.

 

Hundeskov i Støvring Foto Naturstyrelsen

Kæmpehunden i Støvring vil fremover gøre hundeluftningen lidt sjovere (Foto: Naturstyrelsen)

Hundeskov

Lige mellem den naturgenoprettede Juelstrup Sø og motorvejen E45 har Naturstyrelsen plantet en ny hundeskov, hvor en del af skoven er plantet som omridset af en hund.

Set fra luften ligner skoven det piktogram, som markerer indgangen til Naturstyrelsens 167 hundeskove, hvor hunde kan løbe fri uden snor. Det noget usædvanlige piktogram er 10.000 gange større, end de små skilte på Naturstyrelsens røde pæle.

Himmelhund

– “Himmelhunden” som den bliver kaldt, er tænkt som en lille gimmick, der både skal skabe opmærksomhed omkring, at vi nu har en ny skov, hvor hundene i modsætning til almindelige skove kan løbe frit. Samtidig er det med til at gøre hundeskoven interessant i de tidlige år, hvor træerne ikke er vokset op endnu. Det er sjovt at gå rundt og orientere sig i det, der formentlig er Danmarks største hund, siger skovfoged i Naturstyrelsen Leif Lyngsø, der er projektleder på hundeskoven.

Hund af nåletræer og løvtræer

I den 10 hektar store hundeskov er der både store og små lysninger, og der er nyetableret et omfattende stinet på i alt 5 km inden i hundeskoven.

De nye skovplantninger trives og rummer både løvtræer og nåletræer, små holm af blandt andet birk, kirsebær samt blomstrende og frugtbærende skovbryn.

Hundeskoven er en del af naturgenopretningen af Juelstrup Sø, der er på vej til at genopstå efter, at den var drænet bort i 1920’erne. Nu fremstår området som rekreativ natur lige uden for Støvring.

Ud over hundeskoven og vandrestien rundt om søen kommer der en løberute, ridestier, primitiv overnatningsplads og en naturbase til skoler og børnehaverne.

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×