Klaver i nye klæ’r

0

Studerende har forvandlet gamle klaverer til sjove, smukke og særprægede artefakter, der kan ses som en del af klaverfestivalen Piano Days Copenhagen fra den 26. marts 2022.

Af -

Mange akustiske klaverer ender deres liv på lossepladsen. Men hvorfor egentlig ikke skille dem ad og bruge træet til noget andet?

Piano Days Copenhagen arrangerer en årlig klaverfestival, og her opstod ideen om at sætte fokus på klaveret som en ressource til genanvendelse.

”Det er godt for naturen, og desuden er klaverer ofte lavet af kvalitetsmaterialer, som ellers kan være svære at skaffe i en up-cycling kontekst”, fortæller Mikkel Almholt fra Piano Days.

Nu har et hold designelever fra Krabbesholm Højskole som et projektforløb af et par ugers varighed tryllet de gamle, udtjente klaverer om til noget ganske nyt.

Bliver i Koncertkirken

Frugten af de unge menneskers anstrengelser offentliggøres lørdag den 26. marts klokken 12:00 til 14:00 i Koncertkirken Blågårds Plads, hvor et dommerpanel af fageksperter vil udvælge og præmiere de tre bedste projekter.

Dommerpanelet ved ferniseringen består af Thomas Zindorff Lagoni, underviser på Kolding Design Skole, Kasper Falkenberg, direktør for Upcycling Forum og Thomas Kudela, kunstnerisk leder af Piano Days Copenhagen.

Efter ferniseringen bliver udstillingen stående og vil fungere som udsmykning af Koncertkirken i forbindelse med de følgende koncertaftener. Publikum til Piano Days Copenhagen-festivalen vil således både opleve, hvilken musik klaveret kan frembringe, og hvordan selve klaverets materialer kan omskabes til nye objekter.

Fotos: Krabbesholm Højskole

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×