Københavnsk tegnestue vinder norsk konkurrence

0

Den københavnske tegnestue, Lipinski Lasovsky Johansson, har med et skovinspireret koncept vundet konkurrencen om en ny bygning til Norsk Skogfinsk Museum ved Finnskogen.

I København har tre udenlandske arkitekter slået sig sammen. Svenske Hanna Johansson og Filip Lipinski, samt tjekkiske Juráš Lasovský udgør tegnestuen Lipinski Lasovsky Johansson. I samarbejde med italienske Andrea Baresi har de vundet konkurrencen om et nyt Norsk Skogfinsk Museum med konceptet, Finnskogens Hus.

Visualisering: Andrea Baresi/Aesthetica Studio.

Det er planen, at den nye museumsbygning skal tage form mellem Finnskogen og Finnetunet. Bygningen fremstår som et stort sadeltag hvilende på træsøjler, hvor ude og inde nærmest grænseløst flyder sammen til et.

De to dele symboliserer en symbiose mellem bygning og skov. Søjleskoven giver bygningen et unikt udtryk, og giver de besøgende følelsen af at være inde i en tæt skov. På afstand fremstår søjleskoven nærmest som et skovbryn. Også inde fra museet føles det som at bygningen er omgivet af høje stammer.

Visualisering: Andrea Baresi/Aesthetica Studio.

Finnskogens Hus fremstår som en træbygning tæt beslægtet med de traditionelle skovfinske bygninger. Facaden udgøres af træsøjler med en bagvedliggende klimaskærm af glas og trælameller.

Gulvet og undertaget er tænkt i træ, og konstruktionen kan ifølge arkitekterne med fordel også udarbejdes som en trækonstruktion, hvor søjleskoven bliver et bærende element.

Visualisering: Andrea Baresi/Aesthetica Studio.

Den begejstrede jury fandt projektet overbevisende på flere punkter. Juryen roste blandt andet det københavnske team for en overbevisende indlevelse i både situation og projekt.

“Museets arkitektur passer godt ind i fortællingen og intentionen, som præsenteres. Forfatterne har taget udgangspunkt i landskabet og museets beliggenhed i Finnskogen. Projektet er en fortolkning af beliggenheden i den store skov. Skoven er fortolket og konkretiseret, og et samlende museumstag er lagt over. I Finnskogen er det naturligt at bruge skoven som inspiration, men det kan også let blive banalt, når dette skal fortolkes som arkitektonisk form. I vinderprojektet mener juryen, at man har klaret at bruge idéen om skoven på en poetisk og overbevisende måde,” begrunder juryen.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Arkitekt

En af træets uddannelser

Fletværk af træ

Danske tegnestuer sætter præg på Norge.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×