Tags: ,

Kom ud i skoven og kvit tobakken

0

En ny undersøgelse peger på, at det er nemmere at holde op med at ryge, hvis man bor eller opholder sig i nærheden af træer.

Af -

Grønne graner og liflige løvtræer gør bare noget ved både sundheden og humøret – den erfaring har de fleste gjort sig. Men vidste du, at skove og træer også kan afhjælpe din rygetrang?

En ny undersøgelse fra University of Exeter Medical School i England peger på, at bor man i eller tæt på grønne områder, er det både mere usandsynligt, at man begynder at ryge, og til gengæld mere sandsynligt, at man stopper, hvis man en gang er røget i tobaksfælden.

Resultaterne stemmer overens med tidligere forskning, der har påvist, at det at kigge på træer og andre grønne sager kan gøre ens ”cravings” mindre – uanset om man er forfalden til cigaretter, chokolade, pomfritter eller alkohol.

En gåtur – eller sågar bare et blik på – naturen kan give det samme ”boost” i humøret, helt uden de skadelige følgevirkninger, som en usund livsstil i mange tilfælde fører med sig, viser forskningen.

Gælder på tværs af samfundsklasser

I undersøgelsen fra Exeter har man helt specifikt kigget på sammenhængen mellem rygere og grønne områder. Og man opdagede, at andelen af rygere var mindre, jo større områder af grønt, der var i nærheden. Og omvendt var der flere rygere i områder med kun lidt grønt.

Helt præcist var mennesker, som lever i områder med store grønne områder, 20 procent mindre tilbøjelige til at ryge end dem, der havde mindre grønt omkring sig. Blandt dem, der tidligere var rygere, var op til 12 procent mere succesfulde i deres bestræbelser på at blive røgfri, når de havde træer og andet grønt i nærheden.

Forskerne fortæller, at deres fund gælder på tværs af alle samfundsklasser, uanset socioøkonomisk status, og altså ikke er en afspejling af, at velhavende mennesker ofte både ryger mindre og bor grønnere. Effekten slog nemlig igennem i alle samfundslag.

Forfatterne håber, at deres resultater kan føre til, at samfund tilbyder flere grønne områder for at støtte borgernes almene sundhedstilstand og altså også få flere til at kvitte tobakken.

 

Kilde: Treehugger og ScienceDirect

 

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×