Kommuner får hjælp til træbyggeri

0

En ny, digital platform stiller viden og værktøjer til rådighed for kommuner i Norden, som har ambitioner om at bygge mere med træ.

Af -

NoMu Wood er navnet på den nye hjemmeside, som serverer inspiration og konkrete cases til nordiske kommuner, der vil skrue op for træbyggeriet.

NoMu – som er en sammentrækning af Nordic Municipalities – giver kommunerne alt, hvad de har brug for, for at komme i gang med at bygge med træ. Hjemmesiden samler ressourcer og information om træbyggeri fra hele Norden, lige fra idé- og udbudsstadiet til endt levetid. Platformen indeholder også et bibliotek med mange og varierede eksempler på træbygninger fra hele regionen.

Træning i LCA’er

Gennem syv online-træningsmoduler kan de kommunale aktører få færdigheder og viden i arbejdet med LCA’er (livscyklusanalyser), som spiller en stigende rolle i vurderingen af CO2-udledningen fra forskellige byggematerialer. I modulerne gennemgås blandt andet udbuds-, design- og driftsfaser, og hvordan træbyggerier klarer sig i disse analyser.

Som en del af projektet er samlet flere LCA-casestudier, der viser fulde LCS-beregninger på eksisterende bygninger bygget af nordiske kommuner.

Bag hjemmesiden står Danmarks Teknologiske Institut og WeThinkNordic, og projektet er en del af Nordic Wood in Constructions arbejde. Nordic Wood in Construction er et initiativ bestilt af den svenske regering og Nordisk Ministerråd og er forankret i EIT Climate-KIC Nordic. Arkitema og COWI har bidraget med LCA-e-læringsværktøjer og casestudier.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×