Tags: ,

Kroketpavillon peppet op med kork

0

Champagnepropper og østersskaller skal genbruges som byggematerialer i en pavillon til kroketspillere i England.

Af -

Champagne og østers. Så bliver det næppe mere ekstravagant.

Men heldigvis kan de to luksusvarer bruges til mere end et øjebliks fornøjelse. Engelske BakerBrown Studio har designet en havepavillon til Glyndebourne Operahus i England, som blandt andet skal bestå af stedets kasserede champagnepropper og skaldyrsskaller.

Glyndebourne Croquet Pavilion er navnet på den nye bygning, der er designet efter principper for cirkulær økonomi og derfor bruger ​​affaldsmaterialer for at minimere bygningens CO2-fodaftryk og samtidig skal laves, så bygningen på et tidspunkt kan skilles ad og genbruges.

“Vi er meget interesseret i at genbruge ting, der allerede er produceret, for så er der faktisk et meget ubetydeligt CO2-fodaftryk. En anden stor ambition for pavillonen er, at den kan let skilles ad og levere materiale til fremtidige projekter,” forklarer studiets grundlægger Duncan Baker-Brown til internetmagasinet dezeen.

Syge asketræer får nyt liv

Udover kasserede champagnepropper, vinpropper og skaller fra østers og hummer vil BakerBrown Studio også bruge syge asketræer til at skabe pavillonen.

Mange ældre asketræer i Storbritannien lider af den tilbagevendende sygdom asketoptørre, som er en type svamp, der dræber arten. Derfor fældes de fleste træer og bruges til biomasse, men i projektet her får de i stedet nyt liv som byggemateriale.

Kork er populært

De indvendige vægfliser skal laves af operahusets gæsters østers- og hummerskaller, som bliver slebet og kombineret med et biobaseret bindemiddel fra materialespecialisten Biohm, der giver materialet de samme kvaliteter som beton eller sten.

Pavillonen skal fores med gips og mursten fra et lokalt murværk.

Korks resistente og isolerende egenskaber har gjort materialet til et stadig mere populært valg inden for arkitektur, og kork er da også hovedingrediensen i pavillonens beklædning. Granuleret kork bindes med mycelium – et biologisk nedbrydeligt svampemateriale, som også vil blive brugt til at dyrke isoleringspaneler til bygningen.

Ifølge BakerBrown vil disse myceliumpaneler have samme ydeevne som konventionel isolering og være fuldstændig komposterbare i slutningen af ​​bygningens brugstid.

Byggeriet af Glyndebourne Croquet Pavilion forventes at gå i gang i september 2021 og blive afsluttet i marts 2022. Affaldsmaterialerne skal indsamles på stedet under denne sæsons operafestival, så forhåbentlig vil operahusets kroketspillende gæster oparbejde en stor appetit efter både østers og champagne.

Kilde: dezeen

Fotos: BakerBrown Studio

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×