Kvinder strømmer til træfagene

0

De seneste fem år har flere og flere kvinder fået øjnene op for uddannelser som tømrer og snedker, viser en analyse fra Dansk Byggeri.

Af -

Det er ikke længere kun malerfaget, der trækker, når kvinder søger ind i bygge- og anlægsbranchen. En analyse fra Dansk Byggeri viser, at uddannelser som tømrer, snedker og elektriker snupper en stadigt større andel af de kvindelige studerende.

Sidste år var 14 procent af kvinderne i gang med en snedkeruddannelse, mens syv procent tog en uddannelse som tømrer. I 2002 hed tallene henholdsvis otte og fire procent.

– Vi ved ikke, hvad det præcist er, der har fået en større andel af kvinderne til at vende blikket mod tømrer-, snedker- og elektrikeruddannelserne. Men det glæder mig, at kvinderne vælger bredere end tidligere, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Antallet af kvinder, der er i gang med en erhvervsuddannelse, er i perioden steget en smule, så niveauet næsten er det samme som før finanskrisen.

Dansk Byggeri har et mål om at fordoble andelen af kvinder, så hver femte ansat i bygge- og anlægsvirksomhederne er en kvinde i 2028. Organisationen forventer, at der vil komme til at mangle 17.000 med en byggefaglig uddannelse i 2027 – flest elektrikere, men skarpt forfulgt af tømrere og med snedkere på tredjepladsen.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×