Kvinder strømmer til træfagene

0

De seneste fem år har flere og flere kvinder fået øjnene op for uddannelser som tømrer og snedker, viser en analyse fra Dansk Byggeri.

Af

Det er ikke længere kun malerfaget, der trækker, når kvinder søger ind i bygge- og anlægsbranchen. En analyse fra Dansk Byggeri viser, at uddannelser som tømrer, snedker og elektriker snupper en stadigt større andel af de kvindelige studerende.

Sidste år var 14 procent af kvinderne i gang med en snedkeruddannelse, mens syv procent tog en uddannelse som tømrer. I 2002 hed tallene henholdsvis otte og fire procent.

– Vi ved ikke, hvad det præcist er, der har fået en større andel af kvinderne til at vende blikket mod tømrer-, snedker- og elektrikeruddannelserne. Men det glæder mig, at kvinderne vælger bredere end tidligere, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Antallet af kvinder, der er i gang med en erhvervsuddannelse, er i perioden steget en smule, så niveauet næsten er det samme som før finanskrisen.

Dansk Byggeri har et mål om at fordoble andelen af kvinder, så hver femte ansat i bygge- og anlægsvirksomhederne er en kvinde i 2028. Organisationen forventer, at der vil komme til at mangle 17.000 med en byggefaglig uddannelse i 2027 – flest elektrikere, men skarpt forfulgt af tømrere og med snedkere på tredjepladsen.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.