Tags:

Lækker træbænk i London

0

Lægger du vejen forbi Englands hovedstad i nær fremtid, kan du få fornøjelsen af at placere din bagdel i en svimlende, bølgende bænk af træ.

Af -

Ved den netop afholdte London Design Festival var et af de mere spektakulære indslag en kæmpestor træbænk skabt af den britiske designer Paul Cocksedge. Bænken er placeret på en stor plads ved Broadgate og er udstillet der indtil den 11. oktober 2019.

Meget passende hedder værket “Please Be Seated”, og at sætte sig er da også, præcis hvad installationen indbyder til.

Bølgende rytme

Please Be Seated består af tre koncentriske ringe lavet af stilladsplanker. De tre ringer stiger og falder i et bølgende mønster. Hvor en bølge møder jorden, fungerer den som en bænk, mens de stigende bølger danner stier og ruter hen til andre siddepladser.

”Installationen afspejler den konstant skiftende rytme, når mennesker bevæger sig henover pladsen. Den er både praktisk og indbyder til leg og transformerer hele oplevelsen af området”, siger Cocksedge.

Genbrug af gamle planker

I samarbejde med et indretningsfirma har Paul Cocksedge gentænkt – og genbrugt – gamle stilladsplanker fra byggeprojekter, som nu har fået nyt liv i den kolossale bænk.

”Hvert enkelt aspekt af installationen er skræddersyet til både miljøet og funktionen. Bølgerne hæver sig for at skabe ryglæn og siddepladser og skaber samtidig plads til, at folk kan gå under dem og finde skygge”, forklarer Cocksedge.

Ifølge designeren balancerer Please Be Seated på linjen mellem håndværk og design og er samtidig en fusion mellem innovation og teknologi.

Foto: Mark Cocksedge

Landmark Project ‘Please Be Seated’ by Paul Cocksedge for Broadgate, on display until 11 October © Mark Cocksedge

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×