Lækre træbyggerier på tryk

0

Danske Arkitektvirksomheder har udgivet inspirationshæftet "TRÆ" med 15 cases, der anvender træ som et af de primære materialer. Publikationen kan ses og læses gratis.

Af

“Træbyggeri estimeres i dag til at udgøre omkring ni procent af bygningsmassen i Danmark, og anvendelsen af træet stiger stadig. Som byggemateriale har træ mange fordele sammenlignet med alternative materialer – det kan ofte være både billigere, hurtigere at bygge med og mere klimavenligt”.

Sådan indleder Danske Arkitektvirksomheder deres nye publikation med det mundrette navn “TRÆ”.

Hæftet præsenterer 15 eksempler på arkitektur, hvor træet er i centrum.

Og lige så alsidigt som materialet selv, spænderne projekterne vidt: De er fordelt over hele landet og dækker alt fra institutioner, til kulturhuse, til almene boliger. Fælles for dem alle er, at træet skaber værdi for det enkelte projekt og påvirker den måde, vi oplever arkitekturen på. Mens materialevalget nogle steder har afgørende betydning for byggeriets CO2-aftryk, betyder det i andre projekter noget for bygningens indeklima, atmosfære eller relationen til omgivelserne.

Som materiale har træ utrolig mange anvendelsesmuligheder, og vi rykker hele tiden grænserne for, hvor og hvordan vi anvender træ i byggeriet – det er flere af casene i denne publikation gode eksempler på.

Find publikationen her

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.