Lærlingeprisen 2013

2

Kåret som årets bedste maskinsnedker og vinder af Lærlingeprisen 2013 blev Claes Kjærbøll for et flot og elegant skrivebord med stort udviklingspotentiale.

Årets bedste maskinsnedker

Der var stor ros til de nyuddannede maskinsnedkere fra landets erhvervsskoler, da træ- og møbelindustrien torsdag hyldede årets bedste svendeprøver ved uddelingen af Lærlingeprisen 2013.

Det beretter Woodsupply der overværede prisuddelingen, hvor to skriveborde og en skænk var nomineret til årets Lærlingepris. Alle de nominerede var fremhævet for deres kommercielle potentiale.

Uddannelse med muligheder

”Præmierne sætter spot på, hvor meget vores maskinsnedkere kan, og hvilke muligheder uddannelsen giver. Mange unge forestiller sig et støvet lokale, hvor man stikker en pind ind i den ene ende af en maskine og får den ud med en profil i den anden. Det kan ikke være mere forkert. Maskinsnedkere lave smukke, unikke produkter, og det ser vi med al tydelighed i dag. Selvom de tre finalister har været igennem den samme prøve, er der tale om vidt forskellige møbler”, sagde uddannelseskonsulent i 3F, Søren B. Heisel, der havde fået æren af at overrække priserne på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kr.

1. præmie

Førstepræmien gik til Claes Kjærbøll, udlært fra A/S Inventarsnedkeriet i Århus, for kreeringen af et smukt skrivebord i olieret egetræ med bordplade i linoleums-beklædt MDF. Skuffekassen er lavet i krydsfiner med sort laminatbund.

”Jeg synes, at det sorte passer rigtigt godt sammen med den lidt mørke eg, og jeg har prøvet at få det kantede og det buede i bordet til at arbejde sammen”, fortæller den stolte vinder om sine tanker bag materialevalget.

”Skrivebordet var i første omgang til min far, men det endte hjemme hos mig selv, da jeg så, hvor godt det så ud”, fortsætter han.

 

Lærlingeprisen 2013 1. præmie Claes Kjærbøll

Førstepræmien i Lærlingeprisen 2013 gik til Claes Kjærbøll for sit smukke skrivebord i olieret egetræ (Foto: Claes Kjærbøll)

2. præmie

Andenpladsen gik til Henrik Simonsen, udlært hos Listefabrikken I C A/S i Bindslev i Nordjylland, som blev hædret for sin skænk med korpus i egefineret plade og massive egelåger og fyldninger.

Om sit arbejde fremhæver han at skænken kan bruges som rumdeler, da også bagsiden er dekorativt udformet.

 

Lærlingeprisen 2013 2. præmie Henrik Simonsen

Henrik Simonsen fik andenpladsen for sin skænk i egefineret plade og massive egelåger (Foto: Henrik Madsen)

3. præmie

Tredjepladsen gik til Thomas Madsen, udlært hos køkkenproducenten Nobia Denmark A/S, som fik prisen for sit hjørneskrivebord i egefineret MDF.

”Bordet er designet så det let kan skilles og samles igen, og designet er atypisk på grund af de samlingsmetoder, der er valgt” fortæller han om bordet, der er designet til at være let at transportere.

 

Lærlingeprisen 2013 3. præmie Thomas Madsen

Figur 3 For sit hjørneskrivebord i egefineret MDF fik Thomas Madsen 3. præmie i Lærlingeprisen 2013 (Foto: Thomas Madsen)

Træindustriens Uddannelsesudvalg

Bag Lærlingeprisen står Træindustriens Uddannelsesudvalg, der indstiftede prisen i 2009 som et led i bestræbelserne på at promovere maskinsnedkerfaget og -uddannelsen blandt de unge.

Lærlingeprisen 2013 blev uddelt på Træ- og Møbelindustriens Årsdag og præmierne er sponsoreret af Træets Uddannelses- og Udviklingsfond, TUUF.

2 kommentarer

 1. Tereza siger:

  Har i jørneskrivebord eller hjørneskabe på udsalg

  1. Simon Auken Beck siger:

   Hej Tereza

   Tak for henvendelsen. Vi er ikke en butik med trævarer til salg, vi beskriver blot træ og dets anvendelse på hjemmesiden http://www.træ.dk. Du må derfor henvende dig i en butik for at finde hjørneskrivebord eller hjørneskabe på udsalg.

   Med venlig hilsen Træ.dk
   Simon

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×