Tags: ,

Lord Nelson leverer egetræet

1

Da englænderne byggede HMS Victory i slutningen af 1700 tallet brugte de intet mindre 6000 træer og 90 % af dem var eg. Nu skal skibet repareres af egetræ som blev plantet efter Lord Nelsons ordrer.

Af -

Da englænderne byggede HMS Victory i slutningen af 1700 tallet brugte de intet mindre 6000 træer og 90 % af dem var eg.  Det store orlovskib blev bl.a. brugt i slaget ved Trafalgar

Nu skal hun repareres igen så hun kan blive klar til 200 års jubilæet for slaget ved Trafalgar og det sker med eg som Lord Nelson beordrede plantet for 200 år siden. Selvsamme Lord Nelson der deltog i Slaget på Rheden, som var indledningen til englandkrigene (1801-1814), hvor englænderne i1807 tog det meste af den danske egetræsflåde efter et voldsomt bombardement af København.

Hvis nogen synes historien virker bekendt er fordi vi før har skrevet om de danske flådeege – der også blev plantet for 200 år siden netop fordi hr. Nelson drog af med det meste af flåden.

HMS Victory er det ældste tjentsdygtige krigskib i verden. Det er stadig bemandet af den engelske flåde. Men det er dog ved at være et par år siden det har været i aktiv tjeneste. Det blev søsat i maj 1765 og i 1812 var det slut med at sejle for flåden.

 

HMS Victory

HMS Victory består hovedsagligt af egetræ

 

I 1922 blev det sat i dok fordi standen var så dårlig, at det skulle repereres for at overleve. Med reperationen kunne eftertiden mindes Englands storhedsperiode til søs.

I dag er HMS VICTORY indrettet som museum i Portsmouth på et maritimt historisk center.

En kommentar

  1. Bjarne Andersen siger:

    Blev der brugt lærk på siderne af skibene dengang ?.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×