Masser af træ til årets store designfestival

0

Der bliver kræset for alle træ- og designinteresserede, når festivalen 3daysofdesign i næste uge bryder løs i de københavnske gader - for 10. gang i streg og med rekordmange udstillende brands.

Af

Where would we be without you?

Sådan spørger arrangørerne bag den store designfestival 3daysofdesign – der den 7.-9. juni 2023 for tiende gang bliver afholdt i København – som en kærlig hyldest og anerkendelse af alle de kunstnere, partnere, gæster, bloggere, journalister og personale, der hver og en spiller en uundværlig rolle i festivalens succes.

Byen bugner af tilbud, så det er bare at gå på opdagelse i det omfangsrige program og nyde de spændende designs, ikke mindst dem af træ, naturligvis. For helt ærligt kære træ – where would we be without you, spørger vi bare?

Det er ikke helt for sjov, at spørgsmålet er stillet på engelsk, for festivalen er traditionelt et tilløbsstykke for designinteresserede fra hele verden.

Alskens materialer er i brug hos de mange designere – og som træentusiast er der rig mulighed for at svælge i lækre produkter lavet af træ i alle former og farver.

Rekordmange udstillere – og gratis adgang

Københavns udstillingslokaler, butikker, gader, værksteder og baggårde danner rammen om mere end 290 udstillinger fulde af møbler, belysning og tilbehør – og det er rekord, oplyser 3daysofdesign. Festivalen breder sig derfor i år til nye områder af byen, herunder to nye hubs ved Refshaleøen og Carlsberg Byen.

Festivalen er en platform for både nye og etablerede designbrands fra Danmark og en must-see design-destination for professionelle. Den er dog også åben for den brede offentlighed: Udstillingerne er åbne dagligt fra 10:00-18:00, og det er gratis for alle at deltage.

Åbn øjnene for andre træarter

Blandt de mange udstillere finder vi en nordisk trio af dygtige kvinder, der i samarbejde med AHEC (American Hardwood Export Council) har fået stillet hver sin amerikanske hårdttræsart til rådighed:

Danske Anne Brandhøj har skabt en serie af konsoller af amerikansk kirsebærtræ, svenske Pia Högman har lavet fem matchende stole af amerikansk rød-eg, mens Anna Maria Øfstedal fra Norge bidrager med en række møbler af amerikansk ahorn.

Læs 6 skarpe om træ med Anne Brandhøj: “Det fascinerer mig at åbne en stamme og se, hvad der gemmer sig under barken”

De tre træarter udgør 40 procent af de amerikanske løvskove, men er ikke så kendte som eksempelvis den europæiske eg. En festival som 3daysofdesign er en god mulighed for at gøre verden opmærksom på “nye” og mere ukendte træarter, har AHEC’s europæiske direktør David Venables tidligere fortalt Træ.dk:

“Danmark har en langvarig indflydelse på ikke bare europæisk design, men også design globalt. Danmark er samtidig hjemsted for nogle af Europas mest kendte møbelbrands med en enorm viden og erfaring inden for forarbejdning af hårdttræ, og deres indflydelse vil kunne mærkes langt ud over Danmarks grænser”.

De tre designere fra tre forskellige lande med tre forskellige træarter udstiller alle tre dage, som festivalen varer.

Udstillingen – som naturligvis hedder ”Three” – holder åbningsreception den 7. juni klokken 16-18, og alle er velkommen. Adressen er Amaliegade 14A.

Talrige toplækre træ-ting

Designer og træ-fan Jonas Lyndby – som tidligere har sagt til Træ.dk, at “hvis materialer har personligheder, så kan jeg nok bedst relatere til at være et træ” – er også at finde rundt omkring til festivalen med sine træbaserede designs.

Åkande-serien, som blev lanceret af OneCollection og kåret til Årets Møbel i 2022, udstilles i House of Finn Juhl, Gothersgade 9, mens Riverstone-spisebordet, som var en del af Lyndbys afgangsprojekt, relanceres af ATBO og udstilles på Holmen, Kanonbådsvej 4A.

Sammen med Københavns Snedkerlaug viser designeren en loungestol, der hidtil kun været udstillet i Chicago, men kan nu ses og prøves sammen med mange andre fine snedkermøbler og svendeprøver på udstillingen Carpentry Craft, Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2.

 

Læs mere og find festivalens program hos 3daysofdesign

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.