Miljøministeren nedsætter Skovpolitisk Udvalg

0

Af -

Pressemeddelelse fra Miljøministeriet

Benyttelse og beskyttelse skal gå hånd i hånd i skovene

Miljøminister Karen Ellemann (V) har netop udpeget Erik Bisgaard Madsen, prodekan for forskning ved LIFE, til at stå i spidsen for det nye Skovpolitiske Udvalg. Udvalget skal sikre, at de danske skove udvikles i en retning, hvor benyttelse og beskyttelse går hånd i hånd.

– Jeg er glad for, at Erik Bisgaard Madsen vil tage opgaven på sig, fordi han har solid erfaring fra både forskning og erhvervsliv. Netop den kombination er uhyre vigtig, når vi skal tackle de udfordringer, som skovene står over for. Der er rigtig mange ønsker til, hvilke goder skovene skal levere til samfundet. De skal give muligheder for friluftslivet og bidrage til folkesundheden, de skal hjælpe til med at løfte klimaudfordringen og ikke mindst skal skovene til stadighed bidrage til et varieret dyre- og planteliv, siger miljøminister Karen Ellemann (V).

Skovpolitisk Udvalg kommer til at bestå at repræsentanter fra både offentlig og privat skov med både erhvervs- og friluftsinteresser. Der bliver nu afsendt invitationer til de relevante organisationer om deltagelse i udvalget.

– Jeg ønsker at få en koordineret planlægning for Danmarks skove, hvor benyttelse og beskyttelse går hånd i hånd. Det er vigtigt, at både erhvervet og naturorganisationer bidrager til dette vigtige arbejde. Jeg ser frem til at modtage udvalgets anbefalinger, som vil være et vigtigt bidrag til en fremtidssikret skovpolitik, siger Karen Ellemann.

Det skovpolitiske udvalg kommer til at bestå af 17 medlemmer, der repræsenterer alle interesser indenfor skovbruget – både erhverv og interesseorganisationer. Det forventes, at udvalget starter arbejdet inden sommerferien, og at udvalgets anbefalinger er klar i starten af 2011.”

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×