Minister vil have mere bynær skov

0

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil kortlægge, hvor der mangler bynære skove i Danmark, så flere borgere kan komme tættere på grønne grene og fuglefløjt.

Af

Naturstyrelsen er i gang med at omdanne tidligere landbrugsarealer til nye skove flere steder i landet.

I alt blev der sidste år plantet 211 hektar ny statsskov fordelt på otte steder i Danmark. Det svarer cirka til én million træer. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil gerne have, at det tal skal være endnu højere fremover. Derfor har ministeren sat gang i en kortlægning af, hvor der mangler nye, bynære skove, skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

– Nye skove beskytter både drikkevand og trækker vores klimaregnskab i den rigtige retning. Samtidig gør det en kæmpe forskel i hverdagen for dig og mig, at der ikke er langt til grønne grene og fuglefløjt. Derfor skal vi have flere nye skove tæt på byerne, så vi rykker naturen tættere på danskerne, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Kortlægningen skal udføres af Københavns Universitet og skal være færdig senere i år.

At plante skov skal være attraktivt og overskueligt

Naturstyrelsen har i dag omkring 25 aktive skovrejsningsprojekter i samarbejde med forskellige kommuner og forsyningsselskaber fordelt over hele landet, og analysen skal danne grundlag for nye samarbejder. Samtidig skal Naturstyrelsen undersøge mulighederne for at udvide nogle af de nye skove, der allerede er plantet.

– Mange kommuner og forsyningsselskaber har allerede givet sig i kast med at investere i ny skov, der skyder op landet over. Det gælder om, at endnu flere får øjnene op for gevinsten ved at plante ny skov, og at vi gør det attraktivt og overskueligt for kommuner og forsyningsselskaber at gå i gang, siger Jakob Ellemann-Jensen.

De seneste ti år er der etableret 3.000 hektar nye statslige skove i hele landet tæt på byerne. Det svarer til over 37.000 parcelhusgrunde eller omkring fem kvadratmeter ny bynær skov per dansker, skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

 

Tags:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.