Ministerium i Berlin skal bygges af træ

0

Det tyske ministerium for miljø, naturbeskyttelse og nuklear sikkerhed i Berlin står over for en udvidelse – og det bliver med et både grønt og dansk islæt.

Af -

Det skandinaviske arkitektfirma C.F. Møller har vundet konkurrencen om en 50.000 m2 stor udvidelse af det tyske miljøministerium. Bygningens konstruktion og facader skal bygges i træ.

”Vi har i dette projekt tilstræbt at skabe en balance og synergi imellem tradition og innovation. Vores projekt tager sit direkte udspring i Berlins by- og bygningskultur, som både respekteres samt suppleres med et innovativt bud på fremtidens bæredygtige arkitektur”, fortæller Julian Weyer, der er partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects og ansvarlig for projektet sammen med partner- og arkitektkollega Michael Kruse.

Postivt bidrag til udviklingen

Bygningens facader er ligesom selve konstruktionen planlagt i træ og er inspireret af trækroners forskelligartede tæthed. Bygningen skal både reducere CO2-fodaftrykket og forbedre komforten for brugerne. Ved at gøre solpaneler til en integreret del af facaden på den ene bygning friholdes taget på den anden til en stor, grøn taghave, der sammen med de grønne gårde understreger ministeriets miljømæssige ambitioner og dets positive bidrag til byens udvikling.

”Inspireret af naturens logik og klarhed har vi skabt et arkitektonisk greb med en solid base med en klar relation til den bymæssige kontekst samt en levende og dynamisk bygningsstruktur, der – som et træ – åbner sig imod lyset og fremstår udadvendt og imødekommende samt skaber attraktive og fleksible rammer om fremtidens arbejdsplads”, siger Michael Kruse.

Kilde: C.F. Møller Architects

Fakta

76 søgte om at blive prækvalificeret og i alt 25 arkitektvirksomheder – 23 tyske, en schweizisk og en dansk – blev udvalgt til at give deres konkrete forslag til, hvordan udvidelsen af det tyske miljøministerium beliggende i Berlin-Mitte skal se ud. C.F. Møller Architects har nu fået tildelt opgaven som vinder af udbuddet.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×