Møbelkunstnere hædres for mod

1

Wilhelm Hansen Fonden hædrer tre møbelkunstnere med Finn Juhl-priserne 2021 for deres "paradoksale" og "barokke" omgang med begrebet møbel.

Af

Møbeldesigneren Maria Bruun og designduoen bag Wednesday Architechture Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt modtager sammen med æren over at være modtager af årets Finn Juhl-pris hver især 100.000 kroner. De tre prismodtagere er valgt, fordi de alle udviser mod i deres arbejde med møbler og dermed viderefører traditionen fra Finn Juhl, der ligeledes arbejdede med en dristig og eksperimenterende tilgang til møbelkunsten, skriver Wilhelm Hansen Fonden.

Foto: Bo Nymann

”Maria Bruun belønnes for sit berøringsvenlige greb om træet og en stærk forståelse for det paradoksale. Wilhelm Hansen Fonden fremhæver især hendes Nordic Pioneer møbler hvor ren, spinkel minimalisme møder afrundede sokler, der næsten bringer borde og stile til nedsmeltning mod gulvet. Det er gennemført proportioneret og kælent detaljeret. En dristig taburet i møbelserien vender bogstaveligt talt hele formgivningen på hovedet, med sit pastilformede sæde omhyggeligt formet i massivt træ, men med mindelser om en overpolstret siddeoplevelse,” fortæller scenograf Steffen Aarfing, der er bestyrelsesmedlem i Wilhelm Hansen Fonden.

”Wednesday Architecture, der består af Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk, hædres for deres overraskende omgang med det barokke. Dels i et unikt foldebord, der nærmest har kompleksitet of modsætning som mål i sig selv. Spinkelt, uudgrundeligt, mens det modsætningsfyldt træder sig selv over tæerne. Et sæt Botaniske Møbler, der ikke indbyder til havefest, men som eksisterer skulpturelt. Fremstillet med kærlighed til detaljer og samlinger, med sans for konstruktionens rumlighed og dets slagskygge på jorden,” afslutter Steffen Aarfing.

Læs Seks skarpe om træ med sidste års vinder af Finn Juhl-prisen, Jonas Lyndby Jensen: “Hvis materialer har personligheder, så kan jeg nok bedst relatere til at være et træ”

 

Kilde: Wilhelm Hansen Fonden

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Anders Theisen siger:

    Møbelkunst eller kunstige møbler – det kniber gevaldigt med mindre det er en kunst i sig selv at skabe møbler, der alene skal stå som skulptur og ikke være anvendelige. Sjovt ser det ud med de to “skulpturer” – hvor den ene er fine, tynde konstruktioner overtrumfes af en ubegrundet og voluminøs bordflade, og hvor den andens funktion er uvirkelig og efterlader en med tanken om “mon det nu også holder eller bliver man vippet af pinden”. Godt var det, at der i det mindste var tre prismodtagere….

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.