Møbler af 100 % kork

0

Er du vild med korkmøbler? Så slå et smut omkring New York i den nærmeste fremtid. Her udstiller en engelsk designer nemlig en hel serie af slagsen.

Af -

Næste gang du åbner en flaske vin, så kast lige et ekstra blik på korkproppen. Nogle af dens slægtninge, som ikke var fejlfri nok til at ende i halsen på en god rødvin, er i stedet blevet forvandlet til møbler.

Det er den London-baserede designer Jasper Morrison, som ud af kasserede vinpropper har skabt en serie møbler udelukkende i kork. Serien, der hedder ”Corks”, består blandt andet af boghylder, et spisebord, stole og bænke og kan frem til den 28. juni 2019 ses på en udstilling på galleriet Kasmin i New York.

“Morrisons interesse for kork er baseret dels på materialets bemærkelsesværdige funktionalitet, dels på dets unikke atmosfæriske kvaliteter, som han opfatter som et nøgleelement, hvis et design skal være både succesfuldt og langtidsholdbart”, skriver Kasmin-galleriet i en pressemeddelelse.

Corks Jasper Morrison Office

Kork er en klassiker

Også herhjemme er kork et hit. Tidligere i år vandt designer Rikke Frost førstepræmien i tv-programmet ”Danmarks næste klassiker” for sine børnemøbler udført i netop kork. Læs mere.

Dommerduoen designer Kasper Salto og museumsdirektør Anne-Louise Sommer sagde ved den lejlighed om kork, at det ”både er blødt og appellerende for børns sanser, det er også nemt at rengøre og så er det slidstærkt og bæredygtigt”.

Kork stammer fra korkegen og er den yderste del af træets bark. Det er et naturligt, bionedbrydeligt og genanvendeligt materiale – og der er heldigvis rigeligt til både møbler og vinpropper.

Fotos: Jasper Morrison Office

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×