Tags:

National målsætning: Danmark skal bygge mere i træ

0

Mere træ i dansk byggeri vil betyde mindre udledning af skadelige CO2-gasser. Derfor opfordrer Chora Connection til et nationalt partnerskab om mere byggeri i træ

Af -

I de kommende uger samler Chora Connection centrale private aktører fra skovbrug og træ- og byggebranchen til rundbordsmøder om, hvordan brugen af træ kan fremmes i dansk byggeri så det bliver mere bæredygtigt.

Danmark kan nemlig reducere udledningen af drivhusgasser ved ganske enkelt at bygge mere i træ. For mens der udledes betydelige mængder CO2 under produktion af beton og stål, er det muligt at bygge i træ, så det absorberer CO2. Det viser nye tal fra DTU, som understøtter tidligere udenlandske studier fra Sverige og Canada.

Derfor opfordrer Chora Connection nu til, at der indgås et nationalt partnerskab om at opføre mere byggeri i træ.

Bedste ven i kampen mod drivhusgasser

”Danske skove er fantastiske til familieudflugter og løbeture, men de kan også blive vores bedste ven i kampen mod skadelige drivhusgasser. Det er nu knap to år siden, Miljøministeriet indførte bindende krav til statslige indkøbere, så træ til byggeri, møbler og papir skal stamme fra bæredygtige skove. Et rigtigt godt initiativ, som er med til at skubbe dansk anvendelse af træ i en mere bæredygtig retning. Nu er tiden moden til at tage næste skridt og indgå nationale partnerskaber, så private og offentlige parter på området forpligter sig til at bygge mere i træ og på den måde reducere dansk udledning af CO2,siger Mads Randbøll Wolff, direktør i Chora Connection. ”

Private aktører fra træ- og byggebranchen og skovbrug samlet til rundbordssamtaler om, hvordan Danmark kan fremme brugen af træ i nybyggeri. Aktørerne samles for at finde fælles fodslag om, hvordan Danmark får mere bæredygtigt byggeri.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Go2Wood – bæredygtigt byggeri med træ

Go2Wood er et projekt der har som mål at finde konkrete ideer til, hvordan Danmark får mere bæredygtigt træbyggeri.

National målsætning: Danmark skal bygge mere i træ

Mere træ i dansk byggeri vil betyde mindre udledning af skadelige CO2-gasser. Derfor opfordrer Chora Connection til et nationalt partnerskab om mere byggeri i træ

Derfor gavner skove og træ klimaet

Vi kan nedbringe CO2-indholdet i atmosfæren på to måder: Vi kan udlede mindre CO2 og vi kan fjerne CO2 fra atmosfæren og lagre den. Ved at bruge træ gør vi begge dele på én gang.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×