Ny lufthavn er en hyldest til schweiziske træ-traditioner

0

Den efterhånden aldrende Dock A i Zürich Lufthavn skal erstattes med en trækonstruktion, der hylder Schweiz' traditionelle byggestil af træ og samtidig bringer tankerne hen på de schweiziske alper. Danske BIG står bag designet af den nye lufthavnsdel.

Af -

Bjarne Ingels Group (BIG) har vundet en international designkonkurrence om en fornyelse og udvidelse af Zürich Lufthavns Dock A.

BIG fortæller i en pressemeddelelse, at den nye terminal er et forsøg på at gøre op med de såkaldte ”Frankenstein-lufthavne” – internationale lufthavne, hvor udvidelser har givet et usammenhængende udseende, med nye dele klistret og plastret oven på de gamle, ikke ulig Frankensteins monster. BIG vil i stedet lave en enkel løsning i en struktur af træ, som harmonerer med det eksisterende byggeri.

”Efterhånden som lufthavne vokser, og internationale retningslinjer og sikkerhedskrav ændres, har lufthavne en tendens til at blive mere komplekse. For den nye hovedterminal har vi forsøgt at løse denne komplekse udfordring med det enklest mulige svar: En ramme af massivtræ, som giver strukturelt design, rumlig oplevelse, arkitektonisk finish og organisatorisk princip i ét”, fortæller Bjarke Ingels, stifter og kreativ direktør hos BIG. Målet er et “simpelt, men udtryksfuldt design – rodfæstet i tradition og engageret i innovation – en legemliggørelse af de kulturelle og naurlige elementer af schweizisk arkitektur”, lyder det fra Ingels.

Visualisering: IMIGO

Både de bærende elementer, gulvene og lofterne i Dock A vil have lokalt, præfabrikeret træ som hovedmateriale. Bygningens bærende struktur udgøres af V-formede træsøjler, som refererer til de ikoniske schweiziske alpine landskaber og den århundreder gamle tradition med skrå tage.

Raumfachwerk

Designet er baseret på BIG’s koncept ’Raumfachwerk’, som bedst kan oversættes til ’Rumbindingsværk’ – en struktur, der binder rummet sammen.

Visualisering: Bucharest Studio

Dockens 7 etager vil indeholde både detailhandel, lounger, kontorer, afgangshaller og terminaler.

Projektet forventes at stå færdigt i 2032.

Visualisering: Bucharest Studio

Samarbejdspartnere: BIG, HOK, 10:8 Architekten, Buro Happold, Pirmin Jung og NACO

Kilde: Building Supply og BIG

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×