Ny Netto skal bygges i træ

2

C.F. Møller Architects og Netto bygger en ny, bæredygtig dagligvarebutik i træ. Parterne håber, at det nye byggeri vil sætte standarden for fremtidens dagligvarebutikker.

Af -

Arkitektfirmaet C.F. Møller, som blandt andet står bag Sveriges højeste træbygning, Kajstaden, skal i samarbejde med Netto bygge Danmarks første DGNB Guld-certificeret fritliggende dagligvarebutik.

Butikken skal opføres i genanvendelige materialer, konstrueres i træ og beklædes med træ og skærmtegl. Planen er, at butikken åbner inden jul 2020, og parterne bag håber, at det nye byggeri vil sætte standarden for fremtidens dagligvarebutikker.

Illustration: C.F. Møller Architects

”Vi er stolte over at kunne bidrage til Netto og Salling Groups visioner om en mere bæredygtig fremtid ved sammen at udvikle konceptet for Nettos nye butikker med afsæt i vores erfaring med træbyggerier og bæredygtighed”, fortæller Klaus Toustrup, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, i en pressemeddelelse.

Masser af træ

Bygningens facader bliver opbygget af skærmtegl og træelementer, og tagkonstruktionen udføres i dansk produceret limtræ.

Indgangspartiet er beklædt med varmebehandlet nordisk fyrretræ. Bygningens elementer og mekaniske samlinger gør det muligt at adskille dele af bygningen i hele elementer til genanvendelse i andet byggeri – det der kaldes design for disassembly eller design for adskillelse.

Omkring butikken vil der være hjemhørende buske og træer samt naturgræsser og vilde blomster. Et grønt sedum-tag bidrager med regnvandsforsænkning og temperaturregulering ved at holde på varmen i vinterhalvåret og sørge for naturlig nedkøling i sommerhalvåret. Solceller på taget og et særligt energianlæg gør butikken delvist selvforsynende med energi.

Alle bæredygtige tiltag bliver dokumenteret med henblik på DGNB Guld-certificering.

Illustration: C.F. Møller Architects

Kilde: C.F. Møller Architects

 

Modtag gratis nyt om træ:

2 kommentarer

  1. jens ole siger:

    genialt, godt tænkt, men for mig ser solcellerne for små til at kunne dække forbruget i butikken.
    Kunne man forestille sig at lægge en kæmpestor varmeakumuleringsbeholder under p Pladsen, så man kunne gemme varme fra sommeren fra frysere og køleskabe til senere forbrug ?

  2. Jacob Berner Rue siger:

    Det er nydeligt byggeri og med et klimaregnskab, der forhåbentligt danner skole.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×