Ny vidensdelingsplatform for træbyggeri

0

Platformen 'Open Source Wood', skal skabe samarbejde og vækst inden for træbyggeri.

Af -

Træ er et optimalt byggemateriale til storbyer på grund af de lette og mindre kostbare konstruktioner og hurtige byggeprocesser . På trods af det, er stål og beton fortsat dominerende inden for byggeri.

Kun 5-10% af byggeriet i verdens storbyer er i træ. Det skyldes til dels, at branchen er opsplittet og lokal, og det vil Metsä Wood gøre noget ved med initiativet Open Source Wood. Inspireret af open source-filosofien, skal vidensdelingsplatformen drive innovationen længere og hurtigere og afkorte time-to-market.

Metsä Woods Executive Vice President, Esa Kaikkonen, forklarer:

“Der deles ikke tilstrækkelig viden om modulbaseret design og byggeri i træ, så trækonstruktioner fortsætter med at være et nicheprodukt. Der findes masser af innovation, men den er svær at finde, så Open Source Wood er vores løsning. Vi tror på, at branchen ved åbent samarbejde kan opnå en væsentligt fremgang.”

Open Source Wood

Vidensdeling fremmer udviklingen

I 2050 forventes det, at ca. 70% af verdens samlede befolkning bor i byområder. Som vi også ser det i de større byer herhjemme, betyder det, at der er behov for flere boliger.

Derudover bidrager storbyer med hovedparten af den samlede udledning af drivhusgasser, og det er nødvendigt at bekæmpe klimaændringerne. Træ kan bidrage til byggeriets grønne omstilling, og den proces kan accelereres ved at blive bedre til at dele viden om træbyggeri globalt.

Ingeniør Eric Karsh tilføjer: “Vi er nødt til helt fundamentalt at udfordre den måde, vi bygger på. Udviklingen inden for træ går nu så hurtigt, at vidensdelingen ofte bliver flaskehalsen. Dem, der har ekspertisen, har et ansvar for at dele ud af den, og den hurtigste måde er en open source-tilgang, der fremmer viden og innovation fra alle verdenshjørner. Det er derfor, Metsä Wood lancerer dette initiativ og tager første skridt ved at forære viden og immaterielle rettigheder til præfabrikerede elementer væk, så vejen banes for systematisk kreativitet og effektivitet i byggeriet.”

Fakta

Læs mere:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træbyggeri - hvorfor?

Træbyggeri er mere end bare et klimatiltag.

TEMA: Fantastiske træbyggerier

Træ er fremtidens byggemateriale – også i højhuse.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×