Tags:

Nye metoder til bekæmpelse af skadedyr i træ

0

Af -

Nye metoder til bekæmpelse af skadedyr i træ

I takt med forbud mod brug af de giftstoffer, der tidligere blev anvendt til at bekæmpe skadedyr i træ, er der udviklet nye metoder, så det træ, der anvendes i vores boliger, ikke også bliver hjemsted for skadedyr.

TRÆ 48 skadedyr i træ

Nogle skadedyr dør, når temperaturen bliver lav. De hjælpes af dage ved en tur i dybfryseren. Lever de i udendørs træværk kan en god frostperiode løse problemet. Andre udånder, når det bliver for varmt, så en tur i saunaen eller et varmekammer kan sende dem og deres afkom hinsides.

Og hovedparten af levende væsener fordrer ilt, for at eksisterer. De kan kvæles i atmosfærer – en lufttæt plastikpose – hvor ilten er udskiftet af eksempelvis kvælstof. Borebillelarver fordrer eksempelvis et ophold på en måned, men så er det også slut med de ubudne gæster.

Bestil bogen

TRÆ 48 Skadedyr i træ  kan bestilles i trae.dks butik eller på www.traeinfo.dk.

Konstruktiv beskyttelse

Ved at udforme træbyggeriets konstruktion korrekt kan mange skader forhindres.

De fleste skadedyr skal have fugtigt træ for at leve, og det er for eksempel en af grundene til, at borebillen ikke kan klare sig i centralopvarmede lokaler, Så holdes træet tørt, vil de fleste skadedyr takke nej til at flytte ind.

Er den konstruktive beskyttelse ikke tilstrækkelig til at forhindre angreb er flydende træbeskyttelse og trykimprægnering også effektive midler. Træbeskyttelsesmidler kan både smøres på træet og man kan bore huller og sprøjte træbeskyttelsesmidler ind i træ, der er angrebet.

Efterladenskaber afslører synderen

Det er insekternes efterladenskaber, der som regel bærer vidnesbyrd om, at træet er angrebet.

Hvis der findes flyvehuller i bjælker, eller boremel på gulvet – det er insekternes efterladenskaber af den ufordøjelige cellulose – så er det en god idé at fatte håndbogen og finde ud af, hvilke gæster, man har fået på besøg.

Med TRÆ 48, Skadedyr i Træ er det muligt at bestemme hovedparten af de mest kendte skadedyrsangreb og vælge den rette behandling af træet. Med bogen følger nemlig et gennemsigtigt målekort, som gør det nemt at identificere skadedyrene på deres flyvehuller.

Læs mere www.traeinfo.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×