Ny bydel med fokus på massivtræ

0

C.F. Møller har vundet konkurrence med visionært forslag om boligkvarter med masser af massivtræ.

En træby udover det sædvanlige

Örebro kommune har i samarbejde med Sveriges Arkitekter afholdt konkurrence, om at skabe et nyt boligkvarter centralt i den svenske by Örebro, omkring 170 km vest for Stockholm.

Konkurrencens mål var at skabe en bydel udover det sædvanlige og det kunne arkitektfirmaet C.F. Møller, der med forslaget “Örnsro Trästad” løb af med sejren, Og som navnet antyder vil store dele af projektet blive bygget i træ, nærmere bestemt massivtræ.

En hverdag i det grønne

Den nye bydel skal bestå af boligkvarterer med huse i varierende højde, som holdes sammen af aktivitetsstrøget og kvartersgaden, der vil føre ud til en promenadestrækning ved Svartån.

Bydelen vil yderligere indeholde en stor bypark, så beboere i området får muligheden for at nyde hverdagen i det grønne.

– ”Vi vil udforme en inkluderende bydel, hvor byens urbane og sociale kvaliteter spiller sammen med parkens økologiske strukturer. Forslaget illustrerer en vision med mål om at skabe et spændende sted i Örebro med unikke værdier og innovativ arkitektur”, forklarer Ola Jonsson, ansvarlig arkitekt på projektet ved C.F. Møller.

Lavt CO2-aftryk

Bygningernes konstruktion skal bestå af massivtræ, der udover at skabe smukke bygninger også er et vedvarende byggemateriale med lavt CO2-aftryk.

– ”Det er et oplagt valg for os at vælge konstruktioner af massivtræ med facader af træ. Udover at det bidrager positivt til miljøet, giver træ nye muligheder for at skabe innovativ og værdiskabede arkitektur”, fortæller Ola Jonsson.

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

C.F. Møller bag flere spektakulære træbyggerier

34 etager træhus i det centrale Stockholm

Verdens største CLT-bygning

Dalston Lane i London bliver verdens største CLT-bygning.

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×